Gintas Gascevičius pristato Šiaulių rūsyje nufilmuotą vaizdo klipą „Labai svarbu“

Būgnininkas, perkusininkas, grupės BIX narys Gintas Gascevičius pristato naują darbą, dienos šviesą išvydo dar nematytas jo kūrinio „Labai svarbu“ vaizdo klipas.

Kaip visada netikėtas, kaip visada modernus ir kiek avangardinis. Tačiau tuo pat metu poetiškas ir jausmiškai gilus. G.Gascevičiaus kūrybos su niekuo nesupainiosi, todėl jau spėję pamėgti ją, ploja rankomis – „Labai svarbu“ vaizdo klipas intriguoja ir prikausto dėmesį.

Pats kūrinys jau nebe naujiena, „Labai svarbu“ buvo įtrauktas į prieš daugiau nei metus pasirodžiusį muzikanto solinį albumą „FonoGrafijos“. Ir jau tuomet G.Gascevičius sako žinojęs, kad kūriniui reikia vaizdo klipo, jam esą „tiesiog trūko vizualinės pusės“.

Planus vis atidėliojo, kol nesusipažino su režisieriumi Justu Miceika ir operatoriumi Laurynu Martinioniu. O jau tuomet viskas ėmė dėliotis savaime. „Su Justu turime daug bendrų susikirtimo taškų jausminėje, pažinimo erdvėje. Pirmu mūsų bendru darbu esu labai patenkintas, todėl galvoju, kad dar nemažai drauge šioje komandoje nuveiksime. Tas bendradarbiavimas, neabejoju, bus labai produktyvus“, – kalbėjo G.Gascevičius.

„Labai svarbu“ klipo filmavimas vyko Šiaulių jaunimo centro rūsyje, ši erdvė sužavėjo muzikantą. Pasak jo, jei kur kitur tektų dar parežisuoti aplinką, šios patalpos aura su kaupu išpildė lūkesčius.

„Klipo mintis buvo tokia, kad išėjus iš savo komforto zonos, atsiveria nepažintas pasaulis. Toks siaubingas ir toks nuostabus tuo pat metu. O tu tampi visa ko liudininku to, kas vyksta aplink“, – mintimis dalijosi žinomas perkusinininkas.

Įdomu tai, kad kuriant įrašą jis filmavimo metu grojo tik vienu instrumentu – tradicinio būgnų komplekto lėkštėmis. Tik lėkštės, jokių kitų mušamųjų. Čia kalbantis balsas skaito Gintaro Grajausko iš švedų kalbos išverstas Bruno K. Öijer eiles – hipnotizuoja, nepasiginčysi.

Jau greitu metu G.Gascevičių grojantį bus galima išgirsti ir gyvai. Paskutinį vasaros savaitgalį jis koncertuos savitos muzikos ir šiuolaikinės baltų kultūros festivalyje „Mėnuo juodaragis“.

„Mano muzikiniam formatui labai tinka tokios erdvės. Šis festivalis man – vienas geriausių Lietuvoje. Todėl džiaugiuosi, kad ir man teks pabendrauti su tais žmonėmis, pagroti, pabūti ten“, – kalbėjo G.Gascevičius.

Taip pat jo planuose – naujo albumo užbaigimas. Dabar intensyviai prie naujų kūrinių dirbantis muzikantas jį ketina išleisti rudens pabaigoje.