Filharmonijos pašonėje gros Domas Strupinskas su grupe

Penktadienio, rugpjūčio 31-osios, vakarą prie pat Filharmonijos esančio baro ,,Amadeus” terasoje pasirodys vienas labiausiai intriguojančių šiuolaikinių Lietuvos kompozitorių – Domas Strupinskas su grupe. Šio kūrėjo nuopelnų sąraše puikuojasi „Lošėjo“ ir „Redirected“ garso takeliai, ne vienas muzikinis projektas ir plačiai nuskambėjęs hitas „Nicotine“.
Retai koncertuojantis Domas stebins premjeromis – koncertas bus pilnas dar negirdėtų, bet į naują albumą jau gulančių kūrinių. Pasirodymo metu kompozitoriui talkins visas būrys talentingų muzikantų: Lora Marija Kmieliauskaitė (smuikas), Arnas Kmieliauskas (violončelė), Augustas Baronas (būgnai), Kęstutis Pavalkis (klavišiniai) ir Paulius Adomėnas (bosinė gitara).
Sakoma, kad Lietuvos Nacionalinės Filharmonijos pastato istorija mena svarbiausius Vilniaus visuomeninio gyvenimo raidos etapus. Neseniai prasidėjo dar vienas – namus Pasažo skersgatvio glėbyje rado baras „Amadeus“.
Vienas baro bendraįkūrėjų, didžėjus Manfredas Bajelis komentuoja: „Vilniuje šiuo metu tinkamas laikas atsirasti nedideliai vietai su kokybiškai skambančia muzika, kuri yra kiek mažiau įpareigojanti nei klubas. Rinkomės mūsų patalpai geriausiai tinkančią garso sistemą, ieškojome geriausių akustinių sprendimų, kad žmonės galėtų ir susikalbėti, ir muzikos paklausyti. Turbūt galima pasakyti, kad tai DJ baras, kuriame visai nebūtina šokti, bet jei norisi – irgi niekas netrukdo“.
Amadeus programa kupina tiek didžėjų, tiek gyvai atliekamų pasirodymų, o vietinius vardus paįvairina ir tarptautiniai. Vasaros repertuare mirgėjo tokie atlikėjai, kaip atidarymo metu groję latviai Dominique Dumont, Vienos elektroninės muzikos pažiba „Heap“, Glazgo naktinio gyvenimo vadovas Lo Kindre ar gamtos įkvėpta Sign Libre iš kaimyninės šalies. Sezono pažiba buvo Hamburge reziduojantis violončelės virtuozas Andi Otto, kuriam specialiai buvo sukurtas unikalus strykas „Fello“. Jame įmontuoti sensoriai jautrūs stryko judėjimo krypčiai, greičiui bei pirštų įspaudui leidžia atlikėjui paversti rankų gestikuliaciją į elektroniškai apdorotus garsus bei juos jungti į kompozicijas. Muzikinių kuriozų šiai vietai netrūksta.
Dienos metu „Amadeus“ muzikiniu užpildu rūpinasi antresolėje įsikūrusi muzikos įrašų parduotuvė „Discotag“, stebinanti vinilinių plokštelių, kasečių ir atribiutų įvairove. Trečiadieniais joje vyksta DJ’ų vinilinių selekcijų perklausos, kurias galima tiesiogiai stebėti ir internetu.