Į Vilnių Metronomy atvyks su 12 tonų technikos

Nekantriai Lietuvoje laukiama viena kūrybiškiausių britų grupių, derinanti roko muziką su elektronika, „Metronomy“ lietuviams žada įspūdingą pasirodymą – į rugsėjo 7-8 d. Vilniuje vyksiantį muzikos ir menų festivalį „Loftas Fest“ jie atkeliaus su dvi tonas sveriančiu sunkvežimiu prigrūstu muzikinės technikos.

Penktadienį, rugsėjo 7 d., festivalyje koncertuojantys britai nekantrauja atvykti į Vilnių – tai bus pirmasis jų pasirodymas Lietuvoje. Belaukiant koncerto, jūsų dėmesiui – keli faktai apie vieną populiariausių britų grupių „Metronomy“.

Karjeros pradžia – paauglystėje

Grupė „Metronomy“ atsirado, kai grupės jos lyderis ir įkūrėjas Joseph Mount dar buvo paauglys ir gyveno su tėvais. Vaikinas grojo keliose kitose grupėse, tačiau būdamas 16 metų pradėjo įrašinėti solines dainas naudodamas tėvo atiduotą seną kompiuterį.

Derina nesiderinamus

„Metronomy“ muzikos stilius išsiskiria tuo, jog grupė derina 50-60-ųjų muzikos instrumentus su šiuolaikiniais elektroninės muzikos skambesiais.

Popamokinė“ veikla

Grupės lyderis Joseph Mount be veiklos grupėje, taip pat užsiima remiksų kūryba ir yra sukūręs remiksų daugeliui žymių atlikėjų, tokių kaip „Gorillaz“, Lady Gaga, Lykke Li, Sebastien Tellier, Roots Manuva, „Franz Ferdinand“, „U2“, Britney Spears, „Klaxons“, „Goldfrapp“, „Young Knives“, „Ladytron“, Kate Nash ir kitiems.

Įkvėpimas

Savo svarbiausiais įtakos šaltiniais Joseph Mount vadina atlikėjus David Bowie ir Prince.

Patirtis

Grupės bosistas Olugbenga Adelekan, prieš prisijungdamas prie „Metronomy“, grojo su daug atlikėjų bei grupių, tokių kaip Damon Albarn’s Africa Express, Paloma Faith bei La Roux. Taip pat jis užsiima remiksų kūrimu ir yra sukūręs remiksus Laurai Marling, Janelle Monae, „Mew“, „Alt-J“, „Depeche Mode“ ir „The Scissor Sisters“.

Pasirodymai

Gyvus „Metronomy“ pasirodymys visada lydi įspūdingi šviesų šou. Viena labiausiai pastebimų detalių – ant krūtinių jie prisitvirtina paspaudžiamas lemputes. „Sykį koncertavome Brighton‘e ir likus kelioms dienoms iki koncerto pamatęs šias lemputes krautuvėlėje pagalvojau – prisisegsime jas prie marškinėlių ir surengsime sinchronišką šviesų šou! Esu įsitikinęs, kad kai kurie žmonės to nekenčia, bet taip pat manau, kad kai kuriems tai patinka vien dėl to, kad taiyra juokinga ir linksma“, – pasakojo J. Mount.

„Metronomy“ rugsėjo 7 d., menų fabriko „Loftas“ organizuojamame „Loftas Fest“ festivalyje apšildys lietuviai „Barbanotas Bosistas“ ir viena populiariausių Latvijos bei viena sėkmingiausių Baltijos šalių grupe tituluojama trijulė iš Latvijos – „Carnival Youth“. Taip pat festivalyje pasirodys ir daug kitų atlikėjų iš visos Europos. Bilietai jau prekyboje. Juos galima įsigyti čia: goo.gl/ferW1h

Šiemet „Loftas Fest“ vyks rugsėjo 7-8 dienomis ir žada dvi dienas ir naktis muzikos, meno ir pramogų gausos. Nuo įdomiausių Lietuvos ir užsienio grupių koncertų iki meno performansų, tarptautinės gatvės meno galerijos po atviru dangumi, naktinio kino teatro, vinilų turgaus ir dar daug visko.

Daugiau informacijos: www.loftasfest.lt