Trumpametražių festivalio „Future Shorts“ vasaros sezono premjeros

Kitą savaitę, pirmadienį, rugpjūčio 6 d., į Vilniaus menų fabriką „Loftas“ grįžta interaktyvus trumpametražių filmų festivalis „Future Shorts“. Pirmadienio vakarą „Lofte“ bus pristatytas „Future Shorts“ vasaros sezonas, kuriame žiūrovų lauks šešių trumpametražių filmų premjeros iš visos Europos.

Prieš kino seansą vyks Izraelio grupės „Bucharest“ pasirodymas. Turintiems bilietus į koncertą – „Future Shorts“ kino seansas – nemokamas.

Vasaros programoje Vilniuje artėjantį pirmadienį bus pristatyta švedų drama „Picture world“ apie modelių darbo kasdienybę, kuri papasakos apie modelių agento pastangas įveikti įtarų visuomenės požiūrį į mados užkulisius.

23 minučių eksperimentinėje dokumentikoje „Everything Lives“ žiūrovai susipažins su filmo režisieriaus Huw Wahl tėčiu menininku Kenu Turneriu, kuris savo dienas leidžia žaisdamas, kurdamas unikalius piešinius ir neįprastą gyvenimo būdą. Savo tėčio istoriją komedijoje „The Disinherited“ pasakos ir ispanų režisierė Laura Ferres, atskleidusi istoriją apie tėvą ištikusį banktorą ir graudžiai komiškas jos pastangas taisyti nekokią finansinę situaciją.

Kroatų animacinėje istorijoje „Just Swimming“ vandenyno gelmės nugramzdins į gyvenimo prasmės paieškas, originalus prancūzų animacinis filmas „You Will Be Fine“ papasakos nevaikišką istoriją apie beprotišką savaitgalį ir jį lydinčius nesusipratimus, Didžiosios Britanijos dokumentinis filmas „Flight“ nukels į Švediją, kurioje dvi jaunos seserys iš Sirijos bandys pritapti joms visiškai naujame pasaulyje.

Visi filmai bus rodomi anglų kalba su angliškais subtitrais. „Facebook“ renginyje paspaudus „Going“ – filmų peržiūra 3 eurai, kitiems 5 eurai. Bilietus galima įsigyti čia: goo.gl/KrWw8B

Kino seansai vyks šį pirmadienį, rugpjūčio 6 d., menų fabrike „Loftas“ (Švitrigailos g. 20, Vilnius).

Trumpų filmų festivalis „Future Shorts“ rodo aktualiausius trumpametražius filmus iš viso pasaulio ir įrodo, kad kinas – tai ne vien tamsi patalpa, keturios sienos ir atlenkiamos kėdės. Tai didžiausias pasaulyje pop-up filmų festivalis, kiekvieną sezoną vykstantis beveik 90 šalių ir 300 pasaulio miestų.

Daugiau informacijos: www.menufabrikas.lt