Deeper Upper pristato naują kūrinį: „Jis jus nuneš tolyn“

Vilniečių synthpop grupė „Deeper Upper“ pristato šviežiausią savo kūrinį pavadinimu „Tolyn“.

Kūrinio „Tolyn“ idėja gimė grįžus iš Talino muzikos savaitės praėjusiais metais. Grupė šiame mieste ne tik sugrojo du koncertus, tačiau ir apsilankė viename tąnakt mieste vykusių vakarėlių, kuris vyko uždarytoje požeminėje perėjoje ir turėjo įsimintiną atmosferą.

Įkvėpti vakarėlio dvasios, „Deeper Upper“ parašė dainą apie būseną, kuomet kažkas tave „nuneša tolyn“. „Galbūt tai daina, kurią išgirdai ir tau patiko, o galbūt tai būsena, kai negali savęs sustabdyti judant pagal ritmą dūmų ir šviesų apsupty“, – idėją atskleidžia grupės nariai.

Grupės dainai akomponuoja vaizdas, kurį grupė pati nufilmavo vienam vakarui savo repeticijų studiją paversdami šviesų ir dūmų eksperimentais. „Norėjome kažko paprasto, tačiau, kad suteiktų efektą ir paryškintų dainos idėją“, – klipo pasirinkimą paaiškina atlikėjai.

Daina „Tolyn“ jau yra prieinama visose muzikos klausymosi ir įsigijimo platformose, įskaitant „Spotify“, „Deezer“, „iTunes“ ir kitas. Kūrinį prodiusavo „Ymir Audio“ studijoje dirbantis Snorre Bergerud, kuris su grupės įrašais dirba nuo pirmojo „Deeper Upper“ albumo.

Kartu su naujai pristatyta daina, grupė skelbia ir apie pasikeitimus grupėje. „Norime pranešti, kad Evaldas, mūsų sintezatorių guru, dainų tekstų autorius ir geras draugas, palieka „Deeper Upper“. Kartu su grupe jis buvo nuo pat pradžių. Faktas, kad mūsų keliai išsiskiria, mums yra jautrus. Visus aštuonerius metus į kūrybą Evaldas talpino savo mintis ir idėjas. Kita vertus, mes džiaugiamės žinodami, kad jis juda tolyn savo pašaukimo link – video kūrybos srityje“, – savo Feisbuko paskyroje paskelbė grupė.

Grupės teigimu, tai nesustabdo „Deeper Upper“ veiklos. Anaiptol, galbūt šie pasikeitimai grupėje atneš jų muzikai naują skambesį ar kitas idėjas.