„Šiaulių naktyse“ sukurtą meną pavers šukių ir duženų krūva

„Šiaulių naktys“ ir VIRUS festivaliai suvienijo jėgas ir pristato meno naikinimo performansą. Jau šiandien, 18 val. buvusio restorano „Baltija“ patalpose (Vilniaus g. 166, bulvare tarp Dvaro ir Varpo gatvių) vyks Adomo Žudžio instaliacijos „SHARD“ naikinimo akcija #KILOWandalai‘1, dalyvaujant nuostabiajam berniukų ir jaunuolių chorui „Dagilėlis“. Performansą atliks patyrę griovėjai Domas Komandieris ir Robertas Vilimas. Jiems talkins operatorė Lina.

Bus daug veidrodžio šukių, tad įspėjame būti budriems ir saugoti save bei aplinkinius!

Profesionalaus ir puikaus jaunojo menininko A.Žudžio instaliacija „SHARD“ buvo sukurta „Šiaulių naktys“ socialinių kūrybinių dirbtuvių #KILOWAC metu š. m. rugpjūčio 20-26 d. Visą savaitę vykusiame festivalyje šiauliečiai ir miesto svečiai galėjo tiesiogiai stebėti, kaip yra kuriamas menas.

Kurti meną nėra lengva. Bet naikinti meną? „Šiaulių naktys“ niekada neplaukė pasroviui ir visuomet siekė išplėsti ribas, laužyti nusistovėjusias normas. Tad kai pamatėme, kokį grožį sukūrė A.Žudys, suvokėme, kad tai yra per daug gražu, kad būtų palikta ant šios žemės paviršiaus. Todėl po ilgų diskusijų buvo nuspręsta šį kūrinį dar gražiau ir įspūdingiau sunaikinti! Vyksmą dedikuojame modernaus meno festivaliui VIRUS’23.

Ar kada tai matėte Šiauliuose ar Lietuvoje – meno naikinimą? Tad šiandien turėsite puikią galimybę pamatyti ne tik kaip buvo kuriamas menas, bet ir kaip jis yra naikinamas. Meną naikinti padės Šiaulių pasididžiavimas berniukų ir jaunuolių choras „Dagilėlis“ – pasirodymo metu dalyvaus net 60 choristų,