Vaikinai iš Padorių Šeimų: nuo pirmojo pasirodymo iki muzikinio debiuto — tik 32 metai

Mitais ir paskolomis apipintas duetas „Vaikinai iš padorių šeimų“ tik šiemet debiutuoja su pirmuoju singlu savo ilgoje, kalnuotoje karjeroje. Simboliška, tačiau kūrinio pavadinimas yra įkvėptas jų pačių ir yra „Vaikinai iš padorių šeimų“. Grupės rinkodaros vadybininkas Andrius „Gal“ Gazauskas teigė, kad tai – sąmoningas triukas, siekiantis gerinti dainos įsimenamumą.
Singlo bendraautoriai yra grupės nariai Miss America ir Kym Wild, tačiau jis pilnas kviestinių svečių: prodiuserių, garso specialistų, vokalistų. Titanišką darbą atliko „Roe Deers“ (pase žinomas Liudo Lazausko pavarde), pasaulyje veržliai sklindantis lietuvių prodiuseris. Liudo studija įskūrusi madingiausiame Vilniaus Naugarduko rajone, bet tai yra perteklinė informacija, apie kurią teiravosi žurnalistė iš portalo „Abejonė“.
 Kur kas aštresnį klausimą sugalvojo singlo pristatymo spaudos konferencijoje dalyvavęs laikraščio „Muzikinė savaitė“ redaktorius, paklausęs ilgai puoselėtos suktybės: „Vaikinai iš padorių šeimų – kodėl?“. Jį atliepė dvylikos minučių tylos pauzė ir trūkčiojanti kairė Kym Wild akis. Daugiau klausimų nebuvo, todėl grupės nariai papasakojo, kad juos dainą įrašyti paskatino labai pozityvios išankstinės recenzijos, plaukusios iš beveik visų šalies muzikos kritikų. Net 36 iš jų „Vaikinus iš padorių šeimų“ pavadino „kartos himnu“, nors nebuvo jo girdėję. Nudžiugusiems vaikinams beliko tik užrašyti savo jausmus.
Kūrinio vokalistų konkursą laimėjo Dominyka iš grupės „Shi Shi“ ir Kęstutis iš „Deeper Upper“, idealiai atlikę jiems parašytas arijas. Įdomu, kad dainą jie įdainavo prancūziškai, tačiau prodiuserių manipuliacijų ir stebuklų dėka jų balsai buvo išversti į lietuvių kalbą.
„Kodėl visgi pasirinkote šokių muzikos kūriniui lietuvišką tekstą?“, vėliau troleibuse grupės narių paklausė kontrolierė ir jie jai kantriai paaiškino, kad pirmas kartais, kai jie lipo savo noru ant scenos buvo 1986 metais, kuomet filmuojant juostą „Kažkas atsitiko“ teko apšildyti publiką tarp grupių pasirodymų. Juostiniais magnetofonais groję vaikinai, dar tais metais prisiekė, kad kai išleis singlą, tai darys tik valstybine kalba.