Vilniuje – išskirtinis šveicarų metalo duetas Bölzer

Į kitų metų balandžio mėn. 12-13 d. vyksiantį šeštąjį ekstremalios muzikos festivalį „Armageddon Descends“ atvyksta viena žymiausių Šveicarijos metalo grupių „Bölzer“. Tai – pirmasis šio pasaulyje žinomo dueto apsilankymas sostinėje.

Šiuo metu itin populiarią grupę „Bölzer“ sudaro britiško ir nigerietiško kraujo turintis gitaristas/vokalistas Okoi Thierry Jones, ir būgnininkas Fabian Wyrsch. Vos du nariai sunkiojoje, gyvai grojančių grupių scenoje yra itin retas reiškinys.

„Greitą ir dinamišką metalą atliekantis kolektyvas narių „trūkumą“ kompensuoja sodriu dešimtstygės gitaros skambesiu, aktyviu instrumentinių efektų naudojimu ir plataus diapazono vokalu“, – pasakoja organizatorių komandos „Nekrokatarsis“ narys Laimis Juzeliūnas.

Dažniems sunkiosios muzikos festivalių dalyviams tai bus jau antras vizitas į Lietuvą po ketverių metų pertraukos.

„Šį kolektyvą stebime nuo pat jų susikūrimo pradžios. Muzikantams 2016 m. išleidus itin pozityvių atsiliepimų sulaukusį debiutinį studijinį albumą „Hero“ nusprendėme juos pasikviesti į Vilnių. „Bölzer“ populiarumo kreivė kyla vis aukštyn, todėl šiandien – tai neabejotinai viena aktualiausių scenos grupių“, – tęsia „Armageddon Descends“ organizatorius Laimis.

Prieš du metus išleistas pilnametražis dueto albumas „Hero“ sulaukė visuotinio pripažinimo tiek tarp sunkiosios muzikos kritikų, tiek tarp dažnai labai selektyvių šio stiliaus fanų. Be to, grupė yra išleidusi dar tris trumpesnius leidinius.

Anksčiau organizatoriai taip pat skelbė, kad festivalyje pasirodys juodojo metalo kolektyvai „Devouring Star“ iš Suomijos ir „Fides Inversa“ iš Italijos.

Jei suomiai pasižymi šaltu ir hipnotizuojančiu, paslaptingu skambesiu, tai pietiečiai publikai pateikia greitą ir energingą metalo skambesį.

Naujausias renginio sąstato papildymas – „Lvcifyre“, stebinantys savo ritualiniu, groteskišku ir grėsmingu death metalo stiliaus pasirodymu.

„Šią Jungtinės Karalystės grupę vietinei publikai pristatyti norėjome jau prieš 2-3 metus. Džiaugiamės, jog pagaliau įdėtos pastangos buvo vainikuotos abipusiu rankų paspaudimu“, – teigia organizatoriai.

„Armageddon Descends VI“ taip pat pasirodys: „Ulcerate“ iš Naujosios Zelandijos, prancūzai „Aluk Todolo“ ir „Budrūs“ iš Vilniaus. Organizatoriai žada artimiausiu metu pristatyti ir pagrindines grupes, formuosiančias ekstremalios elektroninės muzikos sceną.

2019 metais festivalis „Armageddon Descends“ pirmąkart truks dvi dienas. Be metalo ir elektroninės muzikos pasirodymų „Armageddon Descends“ metu vyks ir meno parodos.

Festivalio bilietai jau prekyboje. Daugiau informacijos – organizatorių internetinėje svetainėje ir feisbuko paskyroje.