2019 February

Indie šamanas Father John Misty atvyksta į Lietuvą

Atgaiva nuo Eurovizijos – netikėta, bet maloni žinia nuo paties Father John Misty. Patvirtinta, kad visur linksniuojamas indie muzikos trolis vasarą taip pat užsuks į Lietuvą. Rugpjūčio 14-ąją Vilniaus Universiteto Botanikos sode Kairėnuose koncertą trinktels pats Joshas Tillmanas. Netipiškas pasirinkimas ir dar vienas gražus tolyn žvelgiančios muzikos agentūros „8 Days A Week“ ėjimas.

BIX būgnininkas Ginc šturmuoja „Tamstą“: „Pažadu – bus labai įdomu“

Monospektaklis, performansas, būgnų, perkusijos šou – taip trečiadienio vakarą muzikos klube „Tamsta“ vyksiantį renginį pristato Gintautas Gascevičius. Jau dešimt pasirodymų po visą Lietuvą surengęs grupės BIX būgnininkas atvyksta į Vilnių – sostinės publikai garsus šiaulietis ruošia išskirtinį albumo „Varava“ pristatymą. […]

Sheep Got Waxed atvers Ericho von Stroheimo filmų retrospektyvą Paryžiuje

Europoje ir Azijoje koncertuojanti „post jazz“, „electro free jazz“ grupė „Sheep Got Waxed“ – ne tik muzikos, bet ir kino festivalių dalyviai. Prieš keletą metų savo improvizacijomis sužavėję kino festivalio „Pirmoji banga“ auditoriją, šiandien jie vyksta į Prancūziją. Vasario 27 d. didžiajame pasaulinio kino institute „Cinémathèque Française”, Paryžiuje, grupės koncertu bus pradėta legendinio amerikiečių nebyliojo kino režisieriaus Ericho Von Stroheimo retrospektyva.

Moterys blaxploitation filmuose

Amerikoje, septintojo dešimtmečio pabaigoje ir aštuntojo dešimtmečio pradžioje, veikus daugybei už žmogaus teises kovojančių judėjimų ir įsikūrus tokiam radikaliam judėjimui kaip Juodosios Panteros kine gimė naujas subžanras – blaxploitation. Subžanro pavadinimas yra sudarytas iš žodžių black (juodas) ir exploitation (eksploatacinis), terminą pirmą kartą panaudojo kino publicistas Junius Griffinas, turėdamas mintyje tai, jog šie filmai buvo išskirtinai adresuoti juodaodžių auditorijai.

Live electronic music festival in Riga – KONTAKTOR 2019

Live electronic music festival Kontaktor will return for its second edition on 31st of May 2019 brought to you by Latvian synthesizer manufacturer Erica Synths. Festival will take place at a former cotton warehouse in the main building of Riga Commercial Port.