Dueto NYOS garso siena Vilniuje

Šių metų vasario 4 dieną Vilniuje, „Selfiecide Bar“ smuklėje, lankysis instrumentinio roko duetas iš Suomijos „NYOS“. Nors grupė susikūrė tik 2014 metais, ją sudaro patyrę muzikantai (ir draugai) – Jungtinėje Karalystėje gimęs gitaristas Tom Brooke ir suomis būgnininkas Tuomas Kainulainen, kurie susipažino britui persikrausčius į Suomiją. Ir anksčiau viešėję Lietuvoje, šįkart vyrukai atvyksta pristatyti naujausią – jau ketvirtąjį – albumą „Now.“

„NYOS” kūrybą turbūt geriausia apibūdinti kaip didelę garso sieną, kurią duetas jau pastatė per daugiau nei 200 pasirodymų virš 20 šalių! Prieš šį projektą Tom Brooke grojo su post-rock / eksperimentinės muzikos grupe „Khuda“, o „NYOS“, iš dalies perėmę šiuos stilius, yra sunkiai įspraudžiami į žanrų rėmus, dažnai apibūdinami ir kaip instrumentinis math rock.

Pirmasis „NYOS“ albumas „Vltava“ yra vieno takelio 26 minučių kūrinys, išleistas prieš ketverius metus. Jis pilnas pašėlusių rifų ir netikėtų, netgi chaotiškų, garso protrūkių. Šis įrašas kartais gali priminti JAV post-hardcore grupes „Glazed Baby“, „godheadSilo“ ar „Pink & Brown“ bei jazz fusion pionierius „Makavishnu Orchestra“ ir „Larry Coryell“. Grupės kūryba yra aukščiausios klasės, o rifai tiesiog stulbinantys!

Savo muziką toliau tik tobulinanti grupė 2016-aisiais metais išleido antrąjį albumą „Nature“, vos po metų pasirodė ir trečiasis albumas – „Navigation“, prie kurio prodiusavimo prisidėjo ir muzikos pasauliui gerai pažįstamas Mandy Parnell, kuriam teko dirbti su „Björk“, „Aphex Twin“, „Sigur Rós“.

Jau labai greitai, vasario mėnesį, dienos šviesą išvys ir ketvirtasis „NYOS“ albumas – „Now.“. Kuriant šį albumą, grupė išmetė visas taisykles ir formules pro langą ir iškėlė tikslą sukurti užburiantį, išskirtinį, įdomų ir šviežiai skambantį įrašą. Albumo pristatymo koncertas Lietuvoje – jau šį pirmadienį.

„NYOS“ koncertas – vasario 4 d., 21 val., „Selfiecide Bar“ (Vilniaus g. 12, Vilnius).

Daugiau informacijos