„Devilstone“ – spalvingi eksperimentatoriai iš Rusijos Shortparis

Sudėtingi laikai gimdo revoliucingą muziką, o alternatyvios muzikos festivalis „Devilstone“, šiemet jau vienuoliktą kartą vyksiantis Anykščiuose, tokių muzikinių pareiškimų niekuomet nevengė. Ambicingi, charizmatiški, intriguojantys ir pasiryžę visam laikui iš arenos išstumti standartines roko žvaigždes – Sankt Peterburgo „Shortparis“ kelia erzelį ir antakius bei renka pilnas sales jau ir už gimtinės ribų.

Šiuo metu bene geriausios rusų koncertinės grupės titulą su atitinkama pagarba bei atsakomybe nešantys „Shortparis“ – tik iš pirmo žvilgsnio žaismingas ir nekaltas flirtas su post industrine elektronika, roku, darkwave, post-punk, avangardu. Verksmingas Nikolay Komiagin falcetas ant šio stilių mišinio meta blyškų nerimo ir tragizmo šešėlį, o grupės sukurti rimtiems apmąstymams kviečiantys videoklipai jau skaičiuoja milijonines peržiūras. Tačiau visa tai netrukdo šokti.

Kol užsienio spauda bando perprasti, kuri „Shortparis“ fenomeno dalis yra ironiška ar satyrinė, grupė jau antrą vasarą šokdins festivalininkus Europoje. Gali būti, kad „Shortparis“ visiškai nėra rimti. Gali būti, kad viskas yra kur kas rimčiau nei atrodo iš pirmo žvilgsnio. Bet kuriuo atveju, aistringi „Shortparis“ pasirodymai – puikus būdas trumpam atitrūkti ir nuo realybės, ir nuo savęs. Tą siūlo padaryti ir „Devilstone“ – liepos 11-14 d. Anykščiuose.

„Devilstone“ tendencija išlieka nepakitusi – pristatyti aktualius pačių įvairiausių alternatyvių scenų atlikėjus ir praplėsti publikos muzikinį akiratį iki vis naujų horizontų.