Kūrėjų konglomeratas kviečia

Kultūros holdingo organizuojamas renginys ,,Konglomeratas“, pirmąją pavasario dieną kvies visus apsilankyti Švč. Mergelės Marijos Ramintojos bažnyčioje, kur savo kūryba dalinsis skirtingų kartų, bei kultūros sričių atstovai. Per dar tik pradedančią šurmuliuoti Kaziuko mugę, bažnyčios durys bus atvertos visiems norintiems iš arčiau pažintį kūrėjus neformalioje aplinkoje.

Meniškos erdvės

Per pastaruosius kelerius metus Švč. Mergelės Marijos Ramintojos bažnyčia tapo atvira kultūros renginiams. Dėl netradicinių erdvių, ne viena organizacija jau ten spėjo surengti parodą, akciją ar festivalį. ,,Esame labai dėkingi bažnyčiai už bendradarbiavimą rengiant šį projektą, kadangi sunku Vilniuje rasti tokią vietą, kur būtų tiek daug skirtingų ir meniškų erdvių“, apie renginio vietos pasirinkimą kalbėjo vienas iš organizatorių – Gabrielius Zapalskis.

Visi atėjusieji į renginį, bus vaišinami arbata ir kviečiami ne tik apžiūrėti bažnyčią, bet ir susitikti kūrėjus, kurie pristatys savo darbus netikėčiausiose erdvėse. Per penkias valandas, į svečius, kaip į savo trumpalaikius kūrybos namus žmones kvies įvairių sričių menininkai: dramaturgai, šokėjai, muzikantai, poetai, fotografai, dailininkai ir kt.

Dalyviai

,,Mūsų tikslas buvo pakviesti kuo daugiau skirtingų kartų ir kultūros sričių kūrėjų, kurie ne tik grotų ar skaitytų kaip yra įpratę, bet, fotografai papasakotų apie savo kūrinius patys gerdami arbatą ar kepdami blynus. Kaip pirmam rengiamam kūrėjų konglomeratui 20-ties dalyvių skaičius yra padorus galvoti apie šio projekto tęstinumą ateityje“, – kalbėjo Gabrielius Zapalskis.

Rengiamoje menininkų galerijoje ,,Konglomeratas“ pasirodys šie kūrėjai: Aleksandr Špilevoj, Aistė Lasytė, Aldona Vilutytė, Marija Baranauskaitė, Simonas Nekrošius, Mindaugas Valiukas, lazy diamond’s underground, Karolina Žernytė ir pojūčių teatras, Mikalojus Povilas, Vilutis, Lina Simutytė, Kazimieras Jušinskas, Mantvydas Leonas Pranulis, Viltė Švarplytė, Artūras Šilanskas, Marijus Gailius, Bartosz Frątczak, Žilvinas Vingelis ir Baltijos kamerinis operos teatras, Algimantas Černiauskas, Saulė Šmidtaitė, Goda Pele.

,,Manome, kad šiandien per mažai skiriame dėmesio kultūrai, kurioje yra ne tik menininkų darbai, o apskritai mūsų visuomenės vidinis bendravimas. Juk tai yra ne maža dalis mūsų kultūros. Atsiradusias ribas tarp kūrėjų kartų, tarp žiūrovo ir menininko norisi tirpdyti ir skatinti tarpusavio dialogą. Todėl kviečiame neįsipareigoti tiek dalyvius, tiek atėjusius į svečius, o atsipalaiduoti ir susitikti konglomerate kalbėtis visomis formomis“, – kalbėjo organizatoriai.