Solo Ansamblis atveria kodą „DANSINGAS“

Po kūrybai skirtos žiemos, grupė „Solo Ansamblis“ kūrinį „Dansingas“, kurį kovo 29-ąją koncertu ir viniline plokštele pristatys ir Vilniaus publikai. Singlas tęsia ketverto kuriamą „liūdnojo šokio“ (sad dance) žanrą. Melomanams pristatomas „Dansingas“ yra kūrinys plačiąja prasme – kartu su daina internete pristatoma fotografės Laimos Stasiulionytės nutoraukų serija, o laikui bėgant singlas ketina atgimti ir kitose medijose.

Naujasis singlas iš pažiūros sukonstruotas visai paprastai – kūrinio tekstą sudaro 27 atskiri žodžiai. Dainoje jie virsta elektroninėmis ritmo mašinomis ir gitaromis apipintais kodais, globaliais simboliais, kurie gali būti suprantami bet kurioje pasaulio vietoje.

Solo Ansamblis – Dansingas

„Savo kūryba mes nuolat skatinam klausytoją kurti ir mąstyti. Kūrinyje neutraliai, su vienoda meile ir be didaktikos išdėliojome simbolius, kurie lygiavertiškai sudėti į eilę. Nė vienas neišskiriamas, tad klausytojas gali sukurti, kas jam yra „Dansingas“. Džiaugiamės partneryste su fotografe Laima Stasiulionyte, kurios fotografijos padeda kurti dainoje vartojamų žodžių legendą. Šis kūrinys atgims ir kitomis formomis, bet apie tai dar būtinai pranešime“ – apie kūrinį kalba grupės nariai.

Kovo 29 dieną Vilniaus klube „Kablys“ įvyks singlo ir vinilo pristatymui skirtas to paties pavadinimo koncertas „Dansingas”. Juo grupė pradės koncertinį „liūdnųjų šokių“ sezoną. Aukščiausios kokybės pasirodymus rengianti ir vis naujų formų ieškanti grupė pristatys naujus garsus ir sprendimus. Kartu pasirodyti „Solo Ansamblis“ pakvietė žanriškai artimus atlikėjus iš Italijos – „Boot &Tax“. Paskutinius bilietus į didžiąją pavasario premjerą platina „Payersa“.

Laimos Stasiulionytės nuotraukos iš fotografijų ciklo „Dansingas”.