2019 April

10-oji “Kino stovykla” kviečia įelektrinti kūnus

Rugpjūčio 8-11 dienomis “Meno avilys” kviečia į 10-ąjį neformalų kino kūrėjų, kritikų, kinotyrininkų, studentų ir žiūrovų susibūrimą Salų miestelio dvare (Rokiškio raj.). Šiemet “Kino stovyklos” organizatoriai kviečia gilintis į socialinės lyties ir seksualumo bei juos kontroliuojančių galios santykių vaizdavimą kino mene. Įelektrinta: jaudinanti ar įaudrinta; kūnai, gebantys pritraukti prie savęs kitus kūnus, yra įelektrinti, jie įsielektrina susiliesdami + tapatybė: savęs suvokimas aplinkoje, santykio su kitais nustatymas, lemiantis elgesį ir sprendimus = įelektrintos tapatybės: savęs suvokimo, įaudrintų santykių bei elgesio paieškos ir projekcijos kino pasaulyje.

Duetas Ic3peak – niūri ir tamsi pasaka iš Rusijos

Praėjusių metų pabaigoje duetas iš Rusijos Ic3peak susilaukė saugumiečių ir tuo pačiu viso pasaulio dėmesio. Bloodimiras Putinas susikvietė ant kilimėlio savo šalies “kultūristus” ir liepė susitvarkyti su šiuolaikine (repo) kultūra: “jei negalime to sustabdyti, reikia perimti vadovavimą ir nukreipti reikiama linkme”.

Tilto namų festivalis skelbia atlikėjų sąrašą ir naują vizualą

Šiandien Tilto namų festivalis su šalies melomanais dalinasi net dviem geromis naujienomis. Pirmoji – jau aiškus pilnas birželio 1 d. jame grosiančių grupių ir atlikėjų sąrašas. Antroji – festivalis pristato savo šių metų vizualą, kurtą talentingo lietuvių iliustratoriaus Karolio Strautnieko. „Iki renginio […]

Spring break & allergies

Vilniaus keleivinių traukinių depas ir jį supanti industrinė erdvė vienai dienai virto aktualiausiu urban ir R&B muzikos tašku – čia vyko pirmasis vienos dienos festivalis „Spring Break“. Beveik 5000 kv. m. erdvė užsipildė naujomis istorijomis – Vilniaus keleivinių traukinių depo kieme laukė DJ scena, įvairios veiksmo erdvės, o nakčiai prasidedant į vidų pakvietė ryškiausi urban muzikos vardai Lietuvoje: Free Finga, Junior A, Cheri, Meandi, Angelou ir kiti.

Skelbiami festivalio “Rumshk’14” dalyviai

Festivaliui-konkursui RUMSHK’14 vis labiau artėjant, skelbiame naujienas! Džiaugiamės, kad sulaukėme nemažą kiekį dalyvių konkurse, kas rodo, kad festivalis-konkursas RUMSHK įgauną pagreitį ir populiarumą. Iki dalyvių registracijos pabaigos liko tikrai nedaug laiko, bet dar laukiam alternatyvios muzikos kūrėjų paraiškų. Iš įvairiausių Lietuvos miestų sulaukėme paraiškų iš atlikėjų, kurių kūrybą galite paklausyti mūsų festivalio-konkurso internetinėje svetainėje http://rumshk.lt