Išskirtiniame gyvo garso koncerte Despotin Fam griš prie savo šaknų

Balandžio 19 d., penktadienį, viena laisviausių repo grupių Lietuvoje – „Despotin Fam“, kviečia į išskirtinį koncertą. Dešimtmetį gyvuojantis kolektyvas pirmą kartą išbėgs į legendinio muzikos klubo „Tamsa“ aikštelę.

Gyvos muzikos klubas „Tamsa“ pasirinktas neatsitiktinai. Po ilgos albumo įrašams skirtos pertraukos šiemet grupė grįžta prie seno įpročio – pasirodymus rengti gyvai su būriu muzikantų bei vokalistų. „Despotin Fam“ koncerte žada ne tik laiko patikrintus hitus „Noriu rėkt“, „Narkotikai“, „Nemiriau“, „Švęsti ir P*stis“, bet ir didžiąją dalį naujausio albumo „Toli–Gražu“ kūrinių.

Nepaisant suaktyvėjusios koncertinės veiklos, „Despotin Fam“ lieka pasaulinės migracijos atsikandusia tarpkontinentine grupe. Po skirtingas pasaulio šalis išsibarstę „Despotin Fam“ nariai 2018 metais įrašė ir išleido trečiąjį savo albumą pavadinimu „Toli–Gražu“, kuriame deklaruoja teisę į laisvą žodį ir nepaklusnią pasaulėžiūrą. Savo kūriniuose „Despotin Fam“ poetiškai išreiškia socialinę kritiką, meilės, vartojimo ir interneto poveikio sveikiems žmonių ryšiams tematiką.

Šiais metais pasirodė ir riboto tiražo vinilinis „Toli-Gražu“ leidimas. Jis buvo pristatytas Vilniaus knygų mugėje ir sulaukė nemažo klausytojų bei muzikos profesionalų susidomėjimo. Naujasis albumas išsiskiria drąsiu skambesiu ir unikaliais tekstais.

Balandžio 19 d. „Tamstoje“ vyksiantis koncertas išskirtinis tuo, kad scenoje reperius palaikys jų kolegos – pripažinti jaunosios kartos džiazo muzikantai, jaučiantys platų žanrų spektrą. Džiazo kompozitorius, atlikėjas, o dabar ir dainų kūrėjas, išbandęs net „Eurovizijos“ konkurso sceną – Giedrius Nakas. Taip pat boso specialistas, sparčiai tobulėjantis prodiuseris bei dainų aranžuotojas Paulius Vaiciekauskas-Plucando ir būgnų baudos aikštelėje centruojantis diplomuotas džiazo būgnininkas Jonas Butvydas.

Vieną svarbiausių grandžių gyvo garso sąstate užims ilgametės gyvų „Despotin Fam“ pasirodymų bendražygės – Algė Matiekunaitė ir Eglė Gadeikytė. Talentingos dainininkės, grupės narių pramintos Liežuvytėmis, kaip pritariančiosios vokalistės taip pat koncertuoja su „G&G Sindikatu“ bei Julijumi Vaklenko, o autorinę kūrybą puoselėja gospelo ir soul žanrus atliekančiame kolektyve „The Backs“.

Koncertą apšildys jaunos kartos didžėjus – „Bohne“, atstovaujantis „Savage“ bendruomenę.

Pasak „Despotin Fam“ nario Liezhuvio, šis koncertas bus išskirtinis įvykis: „Labai senai svajojome surengti tokį išskirtinį renginį. Koncertinė „Tamsta“ klubo erdvė – kompaktiška ir talpina sąlyginai nedidelį kiekį melomanų, o mes mėgstame intymumą ir tai tikrai jaučiasi mūsų muzikoje. Tai bus vienetinis dviejų dalių koncertas visiems mūsų mylimiems klausytojams, kurių turime gal tik kokį tūkstantį, bet mylime kaip vieną. Siūlome ateiti ankščiau, pasilabinti bei užsiimti patogią vietą“.