Jaunų grupių konkurso „GARAŽAS 2019” nugalėtojai – Šuo Leila

Baigėsi kiek daugiau nei mėnesį trukęs jaunų grupių konkursas „Garažas“. Aštuoni jauni kolektyvai, geriausiai pasirodę keturiuose konkurso pusfinaliuose, savo muzika bandė atsakyti į klausimą – kurie iš jų yra verčiausi tapti nugalėtojais?

Jubiliejiniame, dešimtus metus iš eilės vykstančiame konkurse dėl garbingų prizinių vietų varžėsi grupės „Juzt“, „Nuoviras“, „Black Spikes“, „Sugar Inc“, „Iris Tempest“, „Good Time Boys“, „Mellow Yellow Daffodil“ ir „Šuo Leila“. Nugalėtojų titulą nuo scenos pergalingai išsinešė vieną nuoširdžiausių „Garažo“ pasirodymų surengusi grupė „Šuo Leila“.

Suskaičiavus profesionalios komisijos ir žiūrovų balsus jie buvo pirmi iš aštuonių į finalą nukeliavusių grupių. Prieš tai kolektyvui teko įveikti kitus 27 konkurse dalyvavusius kolektyvus. Iš viso „Tamsta“ klubo konkurse šiemet panoro dalyvauti net 182 kolektyvai bei atlikėjai.

Pirmos vietos nugalėtojai apdovanoti ne tik dėmesiu ir plojimais, bet ir vertingais prizais – 1000 eurų čekiu įsigyti „Roland/Boss“ produkcijai „Tamsta“ muzikos salone, „Cordial“ prizais bei AKG mikrofonu iš „Tamsta pro“ salono.

Antroje vietoje taip pat liko ne mažiau įdomesni muzikantai – grupė „Mellow Yellow Daffodil“. Jų laukė 600 eurų vertės dovanų čekis įsigyti „GEWA“ prekėms bei „Cordial“ prizai iš „Tamsta pro“ salono.

Tretieji liko „Iris Tempest“, apdovanoti 400 eurų vertės dovanų čekiu „D’addario“ prekėms įsigyti bei „Cordial“ prizais. Be jau minėtų prizų, buvo įsteigti ir dar trys papildomi. Specialų „Tamsta“ klubo prizą laimėjo „Šuo Leila“. Energingiausia finalo grupe „Harley-Davidson Lietuva“ išrinko ir apdovanojo kolektyvą „Good Time Boys“.

500 eurų premiją už kūrybos originalumą konkurse įsteigė „Asociacija LATGA“– jis atiteko muzikantams, pasivadinusiems „Sugar Inc“. Muzikos studijos „MAMA“ vienos dienos įrašų sesiją įteikė grupei „Iris Tempest“, o „Kalnapilio nealkoholinis“ labiausiai „Facebook“ bendruomenei patikusiam kolektyvui „Black Spikes“ pažadėjo išleisti kompaktinį diską 2000 vnt. tiražu arba vinilinę plokštelę 350 vnt. tiražu, pasirinktinai.

Visų pasirodymų metu dalyvius vertino ne tik žiūrovai, bet ir profesionali, iš muzikos industrijos senbuvių sudaryta komisija. Jos gretose trečiadienį sėdėjo muzikos kritikė Emilija Visockaitė, muzikologas, „LRT Opus“ programos direktorius Darius Užkuraitis, grupės „Poliarizuoti Stiklai“ vokalistas Šarūnas Mačiulis, festivalio „Šiauliai Jazz” iniciatorius Remigijus Ruokis, muzikos agentūros „Tilto namai“ vadovė Gabrielė Tamutytė, muzikantas Eimantas Belickas ir kiti.

Praūžus jubiliejiniam konkursui laimėtojai muzikos klubo „Tamsta“ komandai nėra kada ilsėtis. Iškart po finalo, jau šį penktadienį čia susirinks daugiau nei 20 Lietuvos grupių ir atlikėjų bei galybė ištikimų sostinės klubo lankytojų. Balandžio 12 dieną „Tamsta“ griausmingai, su orkestru paminės savo 14-ąjį gimtadienį.

„Garažas“ nėra vienintelis klubo organizuojamas muzikinis konkursas – balandžio 24 d. scena atiteks gabiausiems būgnininkams konkurse „Drum Day 2019“, o gegužės 15 d. gitaristai varžysis „Gitarų Šėlsmo“ renginyje. Paskutinis šansas laimėti publikos simpatijas ir parodyti savo talentus – ukulėlių konkursas „Virš Vaivorykštės 2019“ gegužės 22 d. vyksiantis antrąkart istorijoje.