“Mėnuo Juodaragis” šiais metais skelbia pertrauką

Savitos muzikos ir šiuolaikinės baltų kultūros festivalis „Mėnuo Juodaragis“ šiais metais skelbia pertrauką ir visus gentainius kviečia susitikti 2020 m.

Akylesni festivalio gerbėjai jau spėjo pastebėti, kad tarp gausybės Lietuvoje vykstančių festivalių šią vasarą neišvydo „Mėnesio Juodaragio” vardo. Dvidešimt vienerius metus rengiamas savitos muzikos ir šiuolaikinės baltų kultūros festivalis dar žiemą paskelbė apie pertrauką ir pakvietė gentainius susitikti Dūburio ežero saloje po metų, 2020 – aisiais. Praėjusią vasarą Molavėnuose vykęs glaustasis Juodaragis ne vieną sužavėjo ir užbūrė, tačiau kaip teigia festivalio organizatoriai „Glaustieji MJR, kadaise sumanyti kaip tam tikras festivalio perkrovimas, pasirengimo, idėjų ir programos dydžiu tapo tokie pat gausūs ir intensyvūs, kaip ir „didieji”. Todėl prieš įžengiant į naują, didelių sumanymų kupiną Juodaragio ciklą, festivaliui norime skirti nedidelį, tačiau ko gero pelnytą ir reikalingą atokvėpį”.

Kasmet „Mėnuo Juodaragis“ kviečia susiburti ir kartu palydėti vasarą su išskirtiniais mūsų šalies ir užsienio muzikos atlikėjų pasirodymais, meno ir edukaciniais projektais daugiau nei 5000 ištikimų festivalio gerbėjų. Per visą festivalio gyvavimo laikotarpį publikai buvo pristatyti šimtai originalių projektų, idėjų ir daugybė nuostabių Lietuvos vietų. Paskelbti pertrauką buvo planuota jau senokai, siekiant išgryninti sumanymus, pertvarkyti programą, skirti laiko naujų projektų paieškai ir pasiūlyti dar geresnį, įdomesnį, nauja energija spinduliuojantį MJR XXII.

Vienas iš naujų projektų, vasarinė MJR jaunimo stovykla, kuri kvies augančią Juodaragio gentį ir jaunąją kartą rugpjūčio mėn. savaitgalį praleisti Dūburio ežero saloje. Tai bus bandomoji stovykla, kuria siekiama išmokti gyventi gamtoje, veikti komandoje, pažinti baltų kultūrą. Jaunieji dalyviai ir jų tėvai bus kviečiame pakeliauti po Zarasų apylinkes, susipažinti su gyvenimo gamtoje ypatybėmis, išbandyti ištvermę ir susilieti su nuostabia Lietuvos gamta.

MJR XXII gentainių lauks 2020 metais, mieloje, žalumos apsuptoje Dūburio saloje, Zarasų raj., dar tvirtesnis, gilesnis, pilnas naujos spėkos ir stebuklų. Tikėkite, palaukti bus verta!

MJR XXI (2018 m. ) after movie