„Masters of Calm“ kviečia patirti geriausią vasaros nuotykį

Kiekvienais metais, rugpjūčio 2-12 dienomis keli tūkstančiai gamtos mylėtojų susirenka miglos apgaubtoje Auksinėje girioje (Molėtų raj.) švęsti gyvenimą „Masters of Calm” festivalyje. Tai – sąmoningos vasaros atostogos, svajingas pabėgimas tiems, kurie ieško gyvenimo prasmės. Geriausio vasaros potyrio metu festivalio dalyviai bus kviečiami atgaivinti savo kūną, protą, sielą, sutikti daug besišypsančių bendraminčių ir patirti prasmingų nuotykių.

Programoje – daugiau nei 70 profesionalių lektorių iš viso pasaulio

Šiais metais festivalyje dalyvių lauks net 70 specialistų ir meistrų iš skirtingų pasaulio šalių, atvykstančių čia tam, kad pravestų daugiau nei 240 paskaitų bei seminarų, kuriuose šie sieks dalyvius artimiau supažindinti su jų vidiniu pasauliu ir jame slypinčiais turtais.

„Masters of Calm” festivalis mokytojams, kurie renginio metu dalinsis savo patirtimis ir patyrimais, taiko itin aukštus standartus. Čia kiekvienas mokytojas privalo turėti bent 5 metų patirtį bei savo labiau patyrusį mokytoją, iš kurio perėmė žinias. Šių vasaros atostogų gamtoje misija – sukurti aplinką, kurioje susirinktų žmonės, siekiantys tikslingai dalintis savo žiniomis ir norintys nuoširdžiai padėti vieni kitiems tobulėti.

Tiesa, „Masters of Calm“ programa po paskaitų su savo srities profesionalais nesibaigia – vakare dalyvių lauks koncertai, teatriniai pasirodymai, šokiai Afrikos būgnų ritmu. Temstant dalyviai bus kviečiami burtis prie laužo, kur po žvaigždėtu dangumi skambės dainos, istorijos ir poezija. Kiekvieną vakarą festivalis siūlys veiklų įvairovę: dalyvių lauks naktiniai žygiai, kakavos ceremonija pievoje, lietuviškų rankdarbių dirbtuvės ir kiti kūrybiniai užsiėmimai. Daugiau apie programą: http://mastersofcalm.lt/a-day-in-program/

Festivalio ašis – geradariai

Kiekvienais metais daugėja ne tik „Masters of Calm” dalyvių skaičius, bet ir geradarių (savanorių). Šiais metais atrankoje sudalyvavo rekordinis skaičius žmonių – net 200 išreiškė norą tapti festivalio dalimi. „Masters of Calm” festivalis vertina geradarius, nes jie – viena pagrindinių festivalio ašių, kuri viso renginio metu kuria ne tik dekoracijas, stato įvairiausio pobūdžio inžinerinius šedevrus, bet ir kiekvieną dalyvį priima tarsi laukiamiausią svečią. Festivalio geradariai – suaugę, brandūs žmonės, savo sričių profesionalai, kurie nuoširdžiai, nesavanaudiškai nori padėti kiekvienam, atvyksiančiam į Auksinę girią.

Draugiškas šeimoms

Poilsis festivalyje su mažais vaikais kartais gali tapti misija neįmanoma, tad „Masters of Calm“ komanda pasirūpino mažųjų dalyvių užsiėmimais. Kol suaugę dalyviai žinias gilins mokytojų paskaitose, festivalio vaikų pievoje bus organizuojami lauko pedagogikos principais grįsti užsiėmimai vaikams nuo 3 iki 12 metų, kuriuos ves „Whatansu“ patyriminių stovyklų vadovai bei gamtos darželio „Prinokę obuoliukai“ pedagogės.

„Masters of Calm“ patirtys taip pat subalansuotos ir paaugliams.Tuos, kurie beveik suaugę (ir ne tik), festivalis kvies smagiai leisti laiką dirbtuvėse, kuriose bus galimybė išlaisvinti savo kūrybiškumą, gaudyti kūrybines mūzas bei kurti grožį kartu. Vaikų laukia: aitvarų gamyba, smėlio mandalos, bičių vaško žvakių liejimas, miško cirkas, Afrikos būgnų pamokos, chna tatuiruotės, išskirtinių kvepalų gamyba iš natūralių produktų ir daug kitų užsiėmimų. „Masters of Calm“ festivalyje veiklos ir sau širdžiai mielų užsiėmimų ras kiekvienas – nesvarbu, didelis ar mažas, jaunas ar senstėlėjęs, o gal širdyje visad jaunas žmogus.

Atsisako plastiko

Šiais metais „Masters of Calm” festivalis visiškai atsisako plastiko. Siekdami būti draugiški aplinkai, festivalio organizatoriai visus dalyvius ir svečius ragina atsivežti daugkartinio naudojimo indus, jais dalintis ir taip tausoti gamtą. Tiesa, žmonės kviečiami atsivežti ne tik indus, skirtus sau, bet ir nebereikalingus buities įrankius – šaukštus, puodelius, indelius, lėkštes, kuriuos bus galima palikti festivalio bendro naudojimo indų lentynoje. Juk nėra nieko šauniau už nebereikalingą daiktą, prikeltą antram gyvenimui!

Netradicinis maitinimo sprendimas

Nuo pat pirmojo festivalio, vykusio prieš 8 metus, „Masters of Calm“ komanda nusprendė savarankiškai maitinti dalyvius. Net tris kartus per dieną dalyviams tiekiamas sveikas, skanus vegetariškas maistas, kurį gamina Auksinės Girios kulinarai.

Valgymas festivalyje neapsieina be tradicijos – valgyti kartu, bendrame rate, jaukiai ir šeimyniškai. Tiesa, dabar visi festivalio dalyviai valgo jau nebe viename rate, o mažuose ratukuose, mat valgančiųjų rato dydis jau pačios Auksinės girios neapjuostų.

Sveiko ir sąmoningo gyvenimo paslaptys

Sąmoningos atostogos su „Masters of Calm“ atgaivins norą mokytis, tobulėti ir džiaugtis kasdienybe. Šis vasaros festivalis, vykstantis gražiausiame Lietuvos kampelyje suburia keletą tūkstančių gamtos mylėtojų, norinčių atrasti sveiko ir sąmoningo gyvenimo paslaptis. „Masters of Calm“ pasaulis – pilnas žinių, nuotykių, patirties ir pozityvių akimirkų.

Daugiau apie „Masters of Calm“: http://mastersofcalm.lt/