“Scuared” pradeda savo antrąjį sezoną

Praėjusiais metais startavęs ir lietuviškos muzikos gerbėjų simpatijas užkariavęs projektas „Scuared“ šiandien pristato pirmąjį antrojo sezono vaizdo klipą. Pirmasis muzikiniam iššūkiui šiemet ryžosi „Baltasis Kiras“.

Prieš metus kalbinome “Scuared” veikėjus: vieną idėjos autorių Lauryną Mataitį bei Rapolą Apanavičių ir Waldemar Lowczyk.

Naują „Scuared“ etapą kartu pradėjo ir praėjusio sezono dalyviai – grupių „Garbanotas“, „Freaks On Floor“, „Deeper Upper“ ir „Happyendless“ nariai.

Mantas ir Šarūnas Joneikiai iš grupės „Garbanotas“ džiaugėsi, kad „Scuared“ užmezgė savotišką dialogą tarp Lietuvos muzikantų. Brolių teigimu, to išties trūko. „Atrodė, kad grupės ir atlikėjai vengia perdainuoti kitų dainas, prisiriša tik prie savo kūrybos. Smagu, kad „Scuared“ sukuria galimybę dalintis, interpretuoti, įšokti į kitą rolę.“

Tiesa, perkurtą kūrinį „Garbanotas“ atlieka ir savo koncertuose. „Ji – lyg vyšnia ant torto. Kartais net norėdavosi, kad tai būtų mūsų kūrinys“, – juokavo Šarūnas Joneikis.

Kūrybinį procesą projekte prisiminė ir elektroninės muzikos dueto „Happyendless“ narys Andrius Kauklys. Pirmajame „Scuared“ sezone jis kartu su Mariumi Narbučiu perkūrė grupės „SSG“ dainą „Atbėgo Kariūnai, Sušaudė Brazauską“.

„Geriausias koverio įvertinimas – tai, kad jo oficialiai taip ir nesugrojo nė viena radijo stotis“, – juokėsi muzikantas. Nepaisant to, ši „Happyendless“ kūrinio versija „Youtube“ platformoje perklausyta daugiau nei 100 tūkstančių kartų.

Renginio metu „Scuared“ prodiuseris Laurynas Mataitis pristatė antrojo sezono naujieną – šiame sezone projekto sekėjai  galės ne tik išgirsti naujas, kitaip suskambusias kūrinių versijas, tačiau ir iš arčiau susipažinti su projekto dalyviais. Kiekvieno atlikėjo ar grupės dalyvavimą projekte lydės trumpametražės dokumentikos.

„Šiuo sezonu vėl sieksime ryškių, stebinančių kontrastų. Vienas jų – dokumentinių vaizdo klipų įtraukimas. Koveriai atitraukia žvilgsnį nuo kūrėjų ir juos pačius nuo asmeninės kūrybos, o dokumentika suveikia atvirkščiai – gerokai priartina žvilgsnį prie muzikantų“, – teigė Laurynas Mataitis.