2019 August

Klubas „Opium“ savaitgalį pradeda 10-ąjį sezoną

Vilniaus klubo „Opium“ komanda su dideliu nekantrumu laukia rudens. Tarptautinę reputaciją pelniusi šokių muzikos institucija paskutinį rugpjūčio savaitgalį pradės jubiliejinį bemiegių naktų sezoną Islandijos gatvėje. Dešimtmečio vertoje renginių išklotinėje šį sezoną liks esminės serijos „Opium of the People“,„Smala“,„Juoduomenė“,„Digital Tsunami“. Šalia […]

Islandai russian.girls atveža kūrybos žiedų iš tamsos

[ SCROLL DOWN FOR ENGLISH VERSION ] Jei interneto paieškoje surinksi „russian girls“, tarp daugybės vyrų užsienyje ieškančių rusaičių sunkiai rasi šaltai melancholiškos muzikos grupę russian.girls iš Islandijos. Būtent iš tokių skelbimų ir atsirado šio laisvos kūrybos kolektyvo pavadinimas. Šiandien jie ruošiasi pirmajam savo koncertui Lietuvoje – kultūros centre „Platforma“ Vilniuje islandai pasirodys kartu su lietuviško pankroko klasikais Turboreanimacija ir festivalyje „Devilstone“ netikėtai išgarsėjusia Egomašina. Šis renginys – 6-ojo radijo laidos „Red Rose Radio“ sezono pristatymas.

4-asis Vilniaus galerijų savaitgalis tyrinės parodinių erdvių kaitą

Rugsėjo 5–8 dienomis sostinėje vyks jau 4-asis Vilniaus galerijų savaitgalis. Šį kartą renginio organizatoriai sudarė maršrutą po 25 galerijas ir parodines erdves, esančias ne tik miesto centre, bet ir nuo jo nutolusiuose rajonuose bei užmiestyje. Keturių dienų programoje – 12-kos parodų atidarymai, vienos iš „Auksinio liūto“ laureačių performansas, diskusija apie Vilniaus parodinių erdvių ekosistemą ir daug kitų renginių.

(Studentiško) Oskaro laureatas Ari Gold ir jo oro būgnininkai

[ SCROLL DOWN FOR ENGLISH VERSION ] Prieš savaitę į virtualią Vilniaus kultūros centro „Platforma“ pašto dėžutę atkeliavo laiškas, kuriame Oskaro laureatas, kino kūrėjas Ari Gold klausė, ar negalėtų čia surengti savo kūrybos peržiūros. Tuo metu režisierius savo filmus rodė […]

Neužkliūti už slenksčio, arba Vilniaus dokumentinių filmų festivalio atidarymas

„Peržengti slenksčiai“ – tokiu šūkiu šiemet pasitinka tarptautinis Vilniaus dokumentinių filmų festivalis (VDFF). Jau atidarymo seanso metu mintimis apie įveiktus savo gyvenimo ir kūrybos slenksčius dalinsis festivalio svečiai – garsus lietuvių kilmės Kolumbijos politikas, buvęs Bogotos meras, Antanas Mockus, taip pat italų režisierius Sandro Bozzolo.