Šiuolaikinė skulptūra viešoje ir institucinėje erdvėje

Rugsėjo 25 d. 18 val. Šiuolaikinio meno centro skaitykloje (Vokiečių g. 2) vyks diskusija „Šiuolaikinė skulptūra viešoje ir institucinėje erdvėje”.

Nerimstant kivirčams dėl Lukiškių aikštės projekto įgyvendinimo bei nuolat girdint pašnekesius apie Sapiegų parko ar Reformatų skvero rekonstrukcijų planus, galerija (AV17) kviečia paklausyti ekspertų, mokslininkų bei aktyvių kultūros ir politikos veikėjų minčių apie Vilniaus viešąsias erdves bei jų konstravimo politiką. Diskusijoje aptarsime esamą šiuolaikinės skulptūros situaciją Vilniaus viešosiose erdvėse bei bandysime atsakyti į klausimus: Kas padeda ar trukdo įgyvendinti naujus kultūros ir meno projektus Vilniuje? Kokį vaidmenį, priimant pokyčių sprendimus, atlieka kultūros ekspertai ir visuomenė? Kokios didžiausios problemos matomos viešųjų erdvių konstravimo politikoje? Kaip menas apskritai gali formuoti miesto teritorijas?

Diskusijoje susitinka:

Skulptorius, dizaineris Andrius Labašauskas

Menotyrininkė Elona Lubytė

Politikas, buvęs Vilniaus miesto savivaldybės vicemeras Gintautas Paluckas

Vilniaus dailės akademijos skulptūros katedros vedėjas Antanas Šnaras

Diskusiją moderuos menotyrininkė, kultūros politikos tyrinėtoja Skaidra Trilupaitytė

Renginį organizuoja galerija (AV17). Tai viena iš nedaugelio Lietuvoje veikiančių galerijų, pristatanti išskirtinai šiuolaikinio objekto, skulptūros ir instaliacijos meną. Pagrindinis galerijos tikslas, pasitelkiant įvairias kūrybiškas bei šiandieniniam žmogui aktualias priemones, populiarinti šiuolaikinį meną tarp skirtingų auditorijų, skatinti jo suvokimą ir domėjimąsi. Ne tik galerijoje, bet ir už jos ribų, vystoma edukacinė veikla apima neformalius susitikimus su menininkais, kūrybines dirbtuves, paskaitas ir kitus renginius skirtus šiuolaikinio meno pristatymui plačiajai visuomenei.

Projektą dalinai remia Lietuvos kultūros taryba.

Už bendradarbiavimą dėkojame Šiuolaikinio meno centrui.