Prieš koncertus Švedijoje Baltic Balkan kviečia į apšilimą„Čingyje“

Burbonu kvepiantis rūsys, erdvi šokių aikštelė, ryškios detalės, kilimai ant sienų, putų kranai ir … tris kartus daugiau nesąmonių! Maždaug taip save pristato neseniai duris atvėręs, o dabar dar ir katakombinį pramogų rūsį atveriantis, kontraversiškas baras „Čingis“. O kad atidarymo šventė būtų dar smagesnė – ją griausmingai atšvęsti padės kultiniai „Baltic Balkan“ – šeštadienį grupė baro rūsyje ruošia išskirtinį pasirodymą.

„Ši makabriška vieta labai tinka pagal mūsų balkanišką tematiką, o atmosfera mums – labai svarbi. Džiaugiamės, kad mus pakvietė koncertui, išjudinsim publiką“, – likus porai dienų iki renginio nuotaikingai kalbėjo „Baltic Balkan“.

Kaip ir kituose „Balkanakčiuose“, šįkart į sceną lips ir daugiau atlikėjų, šventinio vakaro atmosferą kaitins ir regio tėvu vadinamas E-Root bei vakaro žvaigždė DJ Cirko Ludo.

DJ Cirko Ludo – grupės bičiulis, vaikinas iš Belgijos, jau kurį laiką gyvenantis Lietuvoje. Su kuo „Baltic Balkan“ susipažino Gente, kur užsimezgusi pažintis išsirutuliojo į netikėtą istoriją – į Lietuvą atvykęs, „Balkanaktyje“ koncertavęs didžėjus čia užsiliko ilgam.

Lapkričio 9-ąją „Čingyje“ vyksiantis koncertas – tik įžanga į jau netrukus grupės laukiančius pasirodymus Švedijoje. Jau kitą savaitgalį „Baltic Balkan“ pakels sparnus į Stokholmą, vėliau jų laukia pasirodymas ir viename Švedijos kaime.

„Ten susitiksime su savo bičiuliais „Tibble Transsibiriska“, jie pristatys savo naują albumą, grosime su jais. Čia atvyks ir kiti mūsų draugai – Jaakko Laitinen & Väärä Raha, visi drauge esame groję Helsinkyje, Vilniuje, o dabar laukia bendras darbas Švedijoje“, – sakė grupės nariai.

Po gastrolių užsienyje „Baltic Balkan“ pasirodymais intensyvius metus užbaigs naujametiniu pasirodymu Vilniaus Halės turguje. Tačiau pirmiausia – laikas šokiams „Čingyje“!