Egomašina spendžia “Spąstus”

Alternatyvios muzikos scenoje praėjusiais metais debiutavusi ir stipriai ją išjudinusi grupė EGOMAŠINA šiandien dalinasi pirmuoju dvigubu singlu „Linksmis / Spąstai“ iš vasarą pasirodysiančio grupės albumo „Spąstai“.

„Singlai susikūrė plušant metų metus eksperimentuojant ir brandinant sąskambius tarp įvairių variantų ir aranžuočių. Į pagalbą kvietėm garsiausius Lietuvos atlikėjus, garsistus, laidų vyniotojus, pole danceres. Bemiegės naktys, ištuštinti matės buteliai…. Ak…Galiausiai, po dvidešimt triijų skirtingų sintezatorių panaudojimo buvo prieitas galutinis 68bit aukščiausios kokybės įrašymo variantas kuriam suvedimą padarė pasaulinio lygio garso studijos inžinieriai“ – istoriją apie singlų ir šią vasarą išleidžiamo albumo kūrimą pasakoja grupės EGOMAŠINA nariai.

Prieš išleisdama pirmąjį singlą iš būsimo albumo, grupė pripažino, jog šiek tiek jaudinasi ir nekantrauja – tai pirmas kartas, kuomet reakcijų į išleidžiamas dainas grupė negalėjo patikrinti gyvuose pasirodymuose, naujus įrašus grupės klausytojai šiandien išgirs pirmą kartą.

Jau dabar dvigubą singlą „Linksmis / Spąstai” galima išgirsti visose skaitmeninėse muzikos klausymo platformose: Apple Music, Deezer, Google Play, Youtube, Spotify ir kitose.

Tarp Vilniaus ir Kauno šiuo metu riedanti trijulė šiandien išleidžiamą singlą bei visą antrąjį savo albumą „Spąstai“ kūrė ir įrašė naujoje Kauno kultūrinėje erdvėje „Sinagoga Studio“, kurioje įrengtos kūrybinės erdvės, skirtos muzikantams repetuoti, įrašinėti, apsistoti ir koncertuoti. Čia jau kurį laiką kuria ir repetuoja grupė „Flash Voyage“, o prieš šalyje paskelbtą karantiną įvyko ne vienos jaunos Lietuvos grupės ar atlikėjo koncertas.

Už įvairiapusę pagalbą grupės EGOMAŠINA nariai yra dėkingi šiandien, kartu su singlu pristatomą klipą filmavusiam ir montavusiam Svajūnui Šimeliui bei garso inžinerijos klausimais konsultavusiam grupių „No Real Pioneers“ ir „Transaxions“ nariui Lukui Jankauskui, kuris prisidėjo ir prie šių metų pradžioje išleisto grupės dvigubo singlo „Pabėgimas / So Scared“ skambesio.

Tarp garažinio roko, post punk ir synth wave žanrų nardantis kolektyvas EGOMAŠINA birželio mėnesį pristatys dar du naujus singlus „Padaras“ ir „Jūros Banga“, kurie, kartu su šiandien išleistomis dainomis nuguls į antrąjį grupės albumą „Spąstai“.

Naujausią dainų rinkinį sudarys 10 naujų grupės kūrinių. Birželio viduryje albumas bus išleistas vinilo plokštelės formatu, kurią nuo šiandien galima užsisakyti „Bandcamp“ platformoje, o liepos 1 dieną albumas „Spąstai“ pasirodys visose skaitmeninėse muzikos platformose.

Internete:

Facebook
Instagram
Twitter
Youtube
Soundcloud
Spotify