Nauji Kabloonak įrašai: „Norėjosi, kad šis leidinys primintų kaip skambame“ 

Nuo šiandien visi, mėgstantys „Kabloonak“ (Jono Narbuto) kūrybą turėtų suklusti. Atlikėjo Spotify paskyroje pasirodo gyvas devynių dainų albumas „Live From The Studio“. Jame – naujos atlikėjo dainos, antrame albume skambėję kūriniai ir laiko patikrintos dainos iš pirmojo „Kabloonak“ albumo. Dalį kūrinių lydi vaizdo įrašai, kuriuos pamatyti galima Youtube platformoje.

Devynios dainos sugrotos ir garso režisieriaus Kipro Domino užfiksuotos LMTA Muzikos inovacijų studijų centre, 2019 metų pabaigoje. Kūrinius „Kabloonak“ atliko kartu su grupe – Šaruku Joneikiu (bosas, pritariantis vokalas), Mantu Joneikiu (klavišai, pritariantis vokalas), Alanu Gurinu (el. gitara) ir Mantu Augustaičiu (būgnai).

„Nors koncertinės magijos be žiūrovų neatkursi, visgi norėjau užfiksuoti dainų skambesį grojant su grupe kaip alternatyvą albuminėms versijoms, kuriose visas įrašų procesas, atvirkščiai, buvo labai individualus, vienam įsirašinėjant po instrumentą ir taip konstruojant dainą“, – sako „Kabloonak“.

Kaip pasakoja atlikėjas, visas albumas buvo įrašytas per šešių valandų sesiją. Už įrašus Jonas dėkingas visiems kartu grojusiems ir garso režisieriui Kiprui Dominui, o taip pat – Kiprui Čėsnai, Juliui Aglinskui ir Jurgiui Jarašiui už pagalbą.

Įrašų sesiją nufilmavo ir kelias dainas sumontavo Ignė Narbutaitė. Visus juos muzikanto gerbėjai gali pamatyti Youtube platformoje.

„Pats dažnai klausausi studijinio tipo gyvų pagrojimų iš „KEXP“ radijo stoties, esančios Siatle, Vašingtone ir kitų panašių platformų. Nuo pat pradžių norėjau nepraleist progos ir viską taipogi užfiksuoti vaizdu“, – dalinasi atlikėjas.

„Dėl laiko ir finansų stokos mano sesuo Ignė buvo vienintelis filmuojantis žmogus. Vėliau, sugedus hard‘ui, pusė video medžiagos negrįžtamai prapuolė, tad sudėti viską į žiūrimą reikalą nebuvo lengva užduotis, bet manau, kad Ignė su ja puikiai susidorojo“, – proceso nuotykius pasakoja „Kabloonak“.

„Žinant, jog gyvai su klausytojais artimu metu tikriausiai arba neteks susitikti arba tai bus labai mažos auditorijos, norėjosi pasidalinti šiuo įrašu iki vasaros pradžios, kad šis neįpareigojantis leidinys pakūrentų „Kabloonak“ pečiuką ir primintų kaip skambame“, – sako „Kabloonak“ ir ramina savo klausytojus, kad muziką, nors ir sustojus įprastam gyvenimui, jis vis tiek kuria.

„Tikiuosi šią vasarą dar paleisti naujų karantino bliuzų ir dirbti studijoje, kiek tai leis bet kurią dieną į pasaulį ateinantis Kablunakiukas arba Kablunakytė“, – sako atlikėjas.

! Albumas Spotify: https://spoti.fi/36dUG3P