Nidos vasaros knygyne – kurortiniai susitikimai su leidyklos „Lapas“ autoriais

Prasideda kurortiniai susitikimai su leidyklos „Lapas“ autoriais – vasarojantys Neringoje kviečiami laiką po jūros prieš vakarienę praleisti pokalbiuose apie knygas, skaitymą ir pačią Neringą. Šiandien (ketvirtadienį, birželio 25 d.) su skaitytojais susitiks rašytoja Gabija Grušaite, šiuo metu gyvenanti ir kurianti Kuršių nerijoje, o šeštadienį pokalbiui apie Neringos architektūrą kvies architektūros istorikė Marija Drėmaitė, autores kalbins leidyklos vadovė Ūla Ambrasaitė. Šie ir kiti greitu metu planuojami susitikimai su autoriais vyks Nidoje, neseniai Jūratės viešbučio verandoje duris atvėrusiame „Vasaros knygyne“.

Apie rašytojo kasdienybę ir skaitymą su rašytoja Gabija Grušaite ir leidėja Ūla Ambrasaite

Pokalbis vyks birželio 25 d. (ketvirtadienį) „Vasaros knygyne“, Nidoje, Pamario g. 3, pradžia 19 valandą.

Neringa jau tapo rašytojos Gabijos Grušaitės namais, kuriuose ji praleidžia didžiąją dalį laiko. Tarp ilgų pasivaikščiojimų kopomis ir pajūriu ji rašo trečiąjį romaną, kurio veiksmas, tikėtina, irgi vyks Neringoje. Leidyklos „Lapas“ vadovė Ūla Ambrasaitė kalbins Gabiją Grušaitę apie rašytojos kasdienybę, jos romanų „Stasys Šaltoka“ ir „Neišsipildymas“ inspiracijas ir Marcelio Prousto „Prarasto laiko beieškant“ skaitymą.

Apie Neringos architektūrą su istorike Marija Drėmaite ir leidėja Ūla Ambrasaite

Pokalbis vyks birželio 27 d. (šeštadienį) „Vasaros knygyne“ Nidoje, Pamario g. 3, pradžia 19 valandą.

Šios vasaros naujiena ir perkamiausia knyga – Neringos architektūros gidas. Tai solidaus autorių kolektyvo ilgus metus rengtas leidinys, kuriame papasakota mažai žinoma Neringos istorija, gausiai iliustruota archyvinėmis ir šiandienos nuotraukomis, brėžiniais ir žemėlapiais. Neringos architektūros gidas – tai įtraukiantis pasakojimas apie Kuršių nerijos žvejų kaimelius, tapusius prestižiniu šalies kurortu, kasmet pritraukiančių dešimtis tūkstančių lankytojų. Kur slypi Neringos vietos dvasios paslaptis? Kas ją tokią suformavo? 

Susitikimo su skaitytojais metu Marija Drėmaitė pateiks architektūrinius atsakymus ir įdėmiau pažvelgs į Neringos architektūrą sovietmečiu – modernizmo architektūros sluoksnį, o leidyklos „Lapas“ vadovė Ūla Ambrasaitė papasakos apie Neringos architektūros gido atsiradimą

Greitu metu  planuojamas susitikimas su dizaino istorike, knygos „Šaltojo karo kapsulė: lietuvių dizainas Londone“ autore Karolina Jakaite ir menotyrininke, kultūros prodiusere, knygos „Menas ir politika Vilniaus viešosiose erdvėse“ autore Rasa Antanavičiūte. Daugiau informacijos apie vasaros renginius rasite leidyklos „Lapas“ Facebook paskyroje arba el. knygyne www.leidyklalapas.lt