BRAINERS – Disco Balls

Jau nuo seno sklido gandai apie greitai pasirodysiantį vaikinų „Brainers“ albumą. Pamenu, apie tai skaičiau dar popieriniame „Ore“. Bėgo metai, o apie albumą taip ir neteko daugiau išgirsti. Šiemet gandai atsinaujino ir galiausiai virto tiesa. Vasaros pradžioje pasaulį išvydo ilgai brandintas ir lauktas debiutinis BRAINERS albumas „Disco Balls“.

O laukti buvo verta. Albume slepiasi tikra šiaulietiško – britiško rokenrolo dozė. Energija vaikinams liejasi per kraštus. Čia kviečia nebijoti ir pajudinti užpakalį (“C‘mon”), čia romantiškai nusiteikia padovanoti gėlių ir pažadėtąją žemę (“Promised Land”), vėliau įsilinksminę traukia į diskotekas ir klubus (“Clubbin‘”). Ir tik kelias minutes ramiai kalba apie baimes, problemas ir meilę (“Something New”). Galiausiai tvirtai pareiškia: „All the ladies look at me, I‘m a superlover can‘t you see, I came for you to sing…“ (“1962”). Vienuolika dainų, persunktų galingais gitarų akordais ir lengvai įsimenančiomis ritmingomis solo partijomis, garantuoja gerą nuotaiką ir tinka prie alaus, draugų ar ruošimosi į smagų vakarėlį.

Nuo 1996 metų egzistuojantys ir daugiau ar mažiau pastovia sudėtimi grojantys „breineriai“ tapo bene universaliausia Lietuvos undergroundo grupe. Jie puikiai jaučiasi didelėse scenose („Roko naktys ’05”), derinasi prie įvairių naktinių klubų salių ( Kauno „Combo“ ir net Klaipėdos „Global“), jie gerai skamba net Lietuvos dainų dešimtuke. Ką jau bekalbėti apie Šiaulių kabakuose vykstančius nepamirštamus „breinerių“ balius. Albume „Disco Balls“ tilpo tik nedidelė dalis grupės repertuaro. Anapus jo liko seni lietuviški hitai – „Naftalinas“, „Dalys“, „Žodžiai“ bei keletas legendinių koverių – T-REX „20th Century Boy“, KINKS „You Really Got Me“ ir kt.

Prieš porą metų BRAINERS vienam Šiaulių laikraščiui sakė: „Jei pasisektų tapti populiariems, tada grupė atsidurtų pirmoje vietoje ir mestume į šalį visus darbus. Juk ir Mikas Džageris iš „Rolling Stones“ žadėjo groti tik vienerius metus, o dar ir dabar nelipa nuo scenos“. Darbų vaikinai dar nemetė, bet lipti nuo scenos taip pat nežada. Belieka tikėtis, kad „Disco balls“ bus pirmas, bet ne paskutinis „Brainers“ bandymas išpopuliarėti.