Šiaurės vėjas atpūtė naują žurnalą N WIND

Lietuvoje pradėtas leisti naujas miesto žurnalas N WIND apie kūrybišką verslą ir kultūrą Lietuvoje ir kitose Šiaurės Europos šalyse. Mėnesinio žurnalo pirmas numeris pasirodė spalį. 7000 egzempliorių tiražas nemokamai platinamas didžiųjų Lietuvos miestų kavinėse, parduotuvėse ir verslo įstaigose, o internete galima skaityti ir anglišką versiją.

N WIND kviečia mainytis – ši žurnalo idėja atspindi leidinio tikslą suartinti regiono šalis ir parodyti Lietuvos skaitytojams, kas Šiaurėje vyksta kūrybinių industrijų sektoriuje. Žurnalą leidžiančio ženklodaros biuro BLACK SWAN BRANDS vadovė Giedrė Stabingytė vadina leidinį N WIND atvira platforma partneriams iš regiono, norintiems pristatyti savo šalis ir jų kūrybinius projektus.

„Šiaurės vėjas pasako, kas esame – Šiaurės Europos dalis. Mes šią sampratą stipriname. Geopolitinis susivokimas ypač svarbus mąstant apie perspektyvas, – sako G. Stabingytė. – Šiaurė mums asocijuojasi su kuriama aukšta pridėtine verte, su pragmatiškumu, šiaurietiška ribų žadinama vaizduote, visuomenine gerove ir atskirties mažinimu, stabilumu ir, žinoma, savais iššūkiais. Steigti savo identitetą Šiaurės Europoje – tai nusikratyti romantizmo, žvelgti į savo stiprybes, dirbti kūrybiškai, užsispyrus ir kantriai.“

Žurnalo komandos branduolys – biuro BLACK SWAN BRANDS atstovai, tačiau kiekvienas numeris rengiamas pasitelkus partnerius tiek Lietuvoje, tiek užsienyje. Su N WIND bendradarbiauja Baltijos Jūros Valstybių Taryba, Švedų institutas ir kitos organizacijos; turinį kuria žymi Latvijos mados žurnalistė Agnese Kleina, Latvijos kūrybinių industrijų portalas „Fold“, estų fotografė Birgit Püve ir kiti.

2015-iems metams N WIND leidėjai suplanavę plėtrą į Latviją bei Estiją. „Jau dabar internete platinama antrojo numerio versija anglų kalba – supratome, kad ji domina tiek skaitytojus, tiek reklamos užsakovus. Mūsų regione ilgai trūko sąlyčio, matyti, kad žmonėms jo reikia“, – pastebi G. Stabingytė.

Mėnesinio nemokamo žurnalo N WIND apie Šiaurės kūrybinę energiją trečias numeris pasirodys gruodžio pradžioje – mieste ir internete.

www.nwindmag.eu

Pirmas numeris internete: http://www.nwindmag.eu/nwind-01/

Antras numeris internete: http://www.nwindmag.eu/nwind-02/

www.facebook.com/nwindmag