“Apollo” – techno skrydžių valdymo centras Klaipėdoje

Uostamiestis Lietuvos muzikos istorijoje visada užėmė svarbią vietą. Sovietmečiu per Baltijos jūrą į Klaipėdą, ir kartu į visą Lietuvą, plaukte plaukė vakarietiškos idėjos, mados, laisvės simboliai ir pirmųjų lietuviškų reivų dvasia.

Šiandien vokiškos architektūros išgražintame mieste – štilis. Apmiręs kultūrinis gyvenimas ir demografinis nuosmukis – bene visų Lietuvos miestų bėda. Išskirtiniu kultūrinio gyvenimo kunkuliavimu gali pasigirti tik Vilnius. Laimei, dėka saujelės entuziastų, mažesni miestai sugeba palaikyti savo pulsą.

Vaizdingoje Klaipėdos Kuršių marių pakrantėje dar žiemą užgimė elektroninės šokių muzikos renginių serija “Apollo”. Originali scenografija, vizualizacijos ir kokybiška garso aparatūra – viskas taip, kaip reikia. “Apollo” – konceptualus techno muzikos reikalas. Jau šį šeštadienį Apolono vardu prisidengusi kūrybinė renginio komanda švenčia savo sezono uždarymą ir kviečia visus nesibodėti bei atvykti pašokti į Klaipėdą.

Geriausia būtų viską pamatyti patiems. Keletas video reportažų, kuriuose šneka tokie “Apollo” svečiai kaip Loranas Vaitkus (Hooked On), Anna Hanna (Behind the Mirror) ir SHN (minimal.lt).

„Džiaugiuosi, jog man ir mano kolegai Inner‘iui teko sudalyvauti ir pagroti šioje vakarėlių serijoje. Retai kada grojame ne savo pačių organizuojamuose renginiuose, tad tokia patirtis – ypač maloni. Klaipėdos publika man nelabai pažįstama, bet galiu pasakyti, kad esu patenkintas jų palaikymu“, – apie savo pasirodymą pavasariniame “Apollo” vakarėlyje pasakojo muzikinio susivienijimo Didžiųjų Agregatų Inžinieriai (DAI) įkūrėjas Rook.

Gegužės 23-ają ketvirtas “Apollo” serijos vakarėlis uždarys pirmąjį renginių sezoną ir kvies pasitikti vasarą. Čia pasirodys „minimal.lt“ komandos nariai Endie ir Kameu. Svečius palaikys vietiniai entuziastai Jon ir Elektrod K.

„Klaipėda man kaip užsienis – smagu čia atvažiuoti. Girdėjau puikius atsiliepimus apie “Apollo” vakarėlių seriją, todėl kartu su kolega Endie labai apsidžiaugėme sulaukę kvietimo čia pagroti“, – sako vienas pagrindinių artimiausio “Apollo” renginio svečių vilnietis Filipas, muzikinėje scenoje geriau žinomas kaip Kameu.

Kviečiame susipažinti su “Apollo” renginių serijose grojusių ir dar grosiančių didžėjų specialiais miksais, uostamiesčiui skirtiems techno sąskambiais.

https://soundcloud.com/sundaybug/sets/apollo-promo

“Sunday Bug” maloniai kviečia jus šokiams ir naujiems potyriams į senosios antikos ir naujų technologijų sintezę – “Apollo”!

Daugiau informacijos rasite www.sundaybug.com