Muzikinis Baltijos šalių konkursas „Novus“ kviečia registruotis

Pagalvojus apie vasarą į galvą ateina mintys apie nesibaigiančias dienas, turiningą laisvalaikį ir koncertus po atviru dangumi. Menų fabrikas „Loftas“ pažada įspūdžių kupiną vasarą bei skelbia tarptautinio muzikos inkubatoriaus „Novus“ grupių registracijos pradžią.

Ketvertus metus iš eilės industrinėje Vilniaus aplinkoje vyksiantis grupių konkursas – į vieną vietą suburs aktualiausias ir naujas Baltijos šalių grupes, todėl registruotis kviečiami lietuviai, latviai bei estai.

Muzikos inkubatorius „Novus“ šiemet vyks vasarą – birželio ir liepos mėnesiais „LRT Opus“ terasoje, kuri įsikurs „Lofto“ kieme. Registracija į konkursą vyksta čia.

Tarptautinis grupių konkursas – vienas įdomiausių ir daug naujų patirčių žadantis muzikinis ciklas. Į „Novus“ kviečiami dalyvauti įvairių žanrų muzikos atlikėjai ir grupės iš Baltijos šalių.

Muzikinio projekto organizatorė Goda Pereckaitė džiaugiasi, kad kasmet į „Novus“ atkeliauja vis daugiau perspektyvių jaunų grupių. „Kiekvieni metai tarsi naujas atradimas tiek mums, tiek grupėms, tiek žmonėms iš muzikos industrijos. Artėjanti vasara bus intensyvi, nes muzikos inkubatorius vyks du mėnesius: birželį ir liepą. Todėl tikimės, kad ir šiemet sulauksime didelio grupių susidomėjimo, nes pakovoti tikrai yra dėl ko“, – sako G. Pereckaitė.

Muzikos inkubatoriaus „Novus“ pabaigoje, iš visų konkurse dalyvavusių grupių, bus išrinkta viena geriausia. Jai bus įteiktas įspūdingų prizų paketas: vaizdo klipas, dainos įrašas, taip pat laimėtojams bus suteikta galimybė pasirodyti muzikos festivalyje „Loftas Fest“ bei kiti puikūs prizai.

Perspektyviausios grupės bus kviečiamos apšildyti „Lofte“ pasirodysiančias muzikos žvaigždes, taip pat turės galimybę groti Palangos LRT Opus scenoje „I love Palanga“ vasaros sesijoje. Prizinis fondas iki šiol pildomas ir bus išties gausus.

Pernai konkurso finale paaiškėjo daugiau nei du mėnesius ieškota geriausia Baltijos šalių grupė – ja tapo lietuviai „Kedrostubùras“. Antrają vietą užėmė latvė „MNTHA“, o trečiają – lietuviai „Elnio Rago Miškas“.

Šiemet konkurso etapuose grupes jau ketvertus metus pristatys „ba.“ lyderis Benas Aleksandravičius. Muzikos inkubatorius „Novus“ šiais metais vyks birželio ir liepos mėnesiais „LRT OPUS terasoje“ įsikūrusioje „Lofto“ kieme.

Norinčiųjų dalyvauti „Novus“ inkubatoriuje, registracija vyksta iki kovo 31d.

Daugiau informacijos apie muzikos inkubatorių „Novus“ galima rasti menų fabriko tinklalapyje ir socialinio tinklo „Facebook“ paskyroje.