Penktadienį ŠMC – CHICKS ON SPEED performansas

Penktadienį, rugsėjo 7 dieną, Vilniaus Šiuolaikinio meno centre merginų muzikos – vizualaus meno grupė CHICKS ON SPEED atidarys tris savaites truksiantį žymiausią savo performansą „Shoe Fuck“ (kuris į lietuvių kalbą mandagiai išverstas kaip „Batų ekstazė“).

Pasak kuratoriaus Simon Rees, instaliacijoje „jos derina punk ir 7-o dešimtmečio moterų performanso meno strategijas su XXI amžiaus bei vėlyvojo kapitalizmo aktualijomis.“

Organizatoriai žada, kad „ menininkės tris savaites tikrąja to žodžio prasme gyvens ŠMC salėje, įgyvendindamos meninės praktikos formas, vadinamas live-ins ir love-ins, kurias 7-ame dešimtmetyje išpopuliarino japonų Fluxus atstovės Yayoi Kusama ir Yoko Ono.“

Parodoje bus sieninės tapybos, šūkių, mados ir muzikos klausymosi erdvė su CHICKS ON SPEED leidybinės kompanijos išleistu rinkiniu „Girl Monster“ ir kosminis laivas, kuriuo šauniosios moterys bandys prasiveržti į ateitį su naujo tūkstantmečio (ar ateivių?) feminizmu.

Atidarymo koncertas numatytas 19 val. vakaro, o vėliau vyksiančiame afterparty pasirodys „Elektrodienose“ girdėtas Jonas Ohlsson su “The Joy Is Not Mentioned” radiju.