Indie Fraternity: New Season

Ketvirtadienį, rugsėjo 20 dieną 20 val. Vilniaus „Apple Pub’e” (“Obuolio muzikos klube”, (Šnipiškių g. 3) startuos gyvos “indie rock” muzikos ciklas “Indie Fraternity”. Pagrindinė pirmojo teminio koncerto žvaigždė bus gastroles Baltijos šalyse pradedanti grupė “More & Relsy”. Svečius iš Rusijos roko „lopšio” Sankt Peterburgo apšildys Vilniaus kolektyvas “The Fly” bei Šiaulių “indie” atstovai “The Colours Of Bubbles”.

Spalvingas „More & Relsy” muzikos stilius ir nevaržomas, kartais uraganiškas šėlsmas scenoje dažnai lyginamas, o svarbiausia išties prilygsta tokiems pasaulinio roko analogams kaip „Placebo”, „Smashing Pumpkins”, „Foo Fighters”, „Green Day” ar “Pixies”. Nežiūrint šių palyginimų, nuo 1998 m. gyvuojantys „More & Relsy” – viena originaliausių, energetiškiausių jaunųjų Rusijos roko scenos komandų. Gimtąja kalba, angliškai, prancūziškai ir vokiškai dainuojantys muzikantai daugiausiai atlieka savo dainas. Tai netrukdo „More & Relsy” publiką džiuginti „koveriais”–„Prodigy”, “Clinic” ir kitais šokiams tinkamais „perliukais”.

“Man šiandien labiausiai patinka “neo garage”. Svarbiausia – grupės skambesys. Klausau ir populiarių grupių. Jei įsigilinus, man patinka “Bloc Party”, “Robocob Kraus”, “The Coral”. Būgninką Ilją Lipatovą “veža” “Interpol”, o gitaristas Miša Šulginas klauso daug elektronikos”, – apie įvairialypį muzikantų skonį žurnalui “Music Box” pasakojo „More & Relsy” bosistas ir vokalistas Aleksejus Zverkovas – Liolia. Beje, šiame ture grupės gitaristą ir didelį elektronikos mėgėją M. Šulginą, išėjusį trumpų tėvystės atostogų, pakeis kolega Dima Ivanovas.

Įdomu tai, kad „More & Relsy” lyderis garsėja ne tik aistra roko muzikai. A. Zverkovas – panašiame į “AXX” konkurse Rusijoje nugalėjo DIY (savadarbio) kino nominacijoje. Be pomėgio filmuoti, režisuoti, rašyti scenarijus, “Lolia” yra beveik profesionaliai perpratęz repui ir hip hopui būdingą „beatbox” stilių (t.y. sugebėjimą mušamųjų instrumentų garsus ir ritmų linijas atkartoti balsu).
Teigiama, kad visi muzikantų trijulės iš Sankt Peterburgo koncertai baigiasi publikos „bisais”. Neveltui prieš kelis metus „Rockmusic.ru” apdovanojimuose „More & Relsy” buvo vainikuoti geriausia koncertine Rusijos grupe. Jų kūriniai įtraukti į prestižinius muzikos rinkinius (su tokiais atlikėjais kaip „Bravo”, Naik Borzov, „Okean Elzy” ir kt.). Visgi „More & Relsy” nėra „tikros” žvaigždės. Dėl to kaltas nesusutyguotas, kartais tiesiog gaivališkas muzikantų „draivas” scenoje, taip pat noras publiką užkariauti ne TV klipais, reklama ir savireklamos triukais, o gyvu garsu didžiausiuose Rusijos festivaliuose („Nashestvyje”, „Krylja”, „Avant”) bei muzikos klubuose gimtajame Piteryje, Maskvoje, Baltijos šalyse, Lenkijoje, Ukrainoje ir kitur.

Vedini „pasidaryk pats” filosofijos „More & Relsy” vaikinai netgi atsisakė žaibišką populiarumą garantavusios dešimtmetės sutarties su grupės „Mumiy Troll” prodiuserių kompanija „Utekay Records”. Laimei, toks drąsus elgesys nesustabdė grupės „More & Relsy” pripažinimo. Vienas populiariausių roko žurnalų „Fuzz” grupę nominavo metų atradimu, o žurnalas „Rock Music” įsigijo ir su savo leidiniu išplatino visą „More & Relsy” albumo „Na Diska ch” tiražą! Antrąjį atlikėjų dainų albumą, pavadintą tiesiog „More & Relsy”, išleido rusų fonografijos gigantas „Sojuz Records”, o trečiąjį, įrašytą praėjusią vasąrą, muzikantai vėl ketina išleisti patys.

Ketvirtadienį Vilniuje be „More & Relsy” naujomis dainomis publiką džiugins ir sostinės “indie” scenos atstovai “The Fly” bei šiauliečiai “The Colours of Bubbles”. Koncertinį turą rusų muzikantų trijulė pratęs Alytuje, Kaune, Marijampolėje bei Lietuvos pajūryje. Iš mūsų šalies „More & Relsy” vyks į Estiją ir kitas šalis.