Latvijos indie scenos viltis MONA DE BO – Lietuvoje

Grupė, kurioje tik du muzikantai, jau spėjo sulaukti puikių įvertinimų ne tik savo šalyje, bet ir užsienyje. Kritikai ir gerbėjai itin mėgsta gyvus grupės pasirodymus, kuriuose vaikinai pašėlusią rokenrolinę energiją drąsiai papildo triukšmingais gitariniais eksperimentais ir spalvingomis melodijomis.

MONA DE BO prieš du metus sukūrė du Edgarsai – gitaristas ir būgnininkas. Jų muzika, pasak pačių muzikantų – tai eksperimentinis roko, underground’o, psichodelikos ir bliuzo mišinys. Grupėje nėra roko kolektyvams taip įprastos bosinės gitaros, todėl MONA DE BO skamba išdykėliškai ir net šiek tiek eretiškai, tačiau šį “trūkumą” kompensuoja išskirtinė grojimo technika ir galybė garso efektų. Jungdami tradicinio roko vertybes ir šviežią, provokuojančią grojimo manierą, MONA DE BO sukuria neįprastą garso spektaklį, kuriame daug gyvuliško grubumo sumišusio su švelniu trapumu.

Tai nebus pirmieji latvių koncertai Lietuvoje – kolektyvas 2007 m. pavasarį jau grojo Šiauliuose ir Palangoje kartu su BRAINERS iš Lietuvos ir estais HONEY POWER. Tai buvo pirmasis “Go See Your Neighbour!” turo etapas. Šį kartą latviai atvažiuoja su keliolika naujų dainų ir debiutinio albumo demo įrašais.

Vilniuje kartu su MONA DE BO koncertuos ir sparčiai populiarėjanti šiauliečių indie grupė COLOURS OF BUBBLES. Ją sudaro jauni, bet jau patyrę muzikantai, kuriuos gerai pažįsta Vilniaus gyvo garso klubų lankytojai – grupė per vienerius metus sugrojo kone visose įmanomose vietose ir įsigijo daug draugų bei gerbėjų.

Šie koncertai yra projekto “Go See Your Neighbour!” dalis. Projektas gimė praėjusių metų rudenį, kai lietuvių indie scenos “veteranai” BRAINERS Rygoje sutiko MONA DE BO vaikinus ir sugalvojo surengti koncertinį turą per baltijos šalis. Dar šiemet “Go See Your Neighbour!” turėtų pasiekti ir Lenkiją, o kitais metais planuojama aplankyti Suomiją ir Rusiją.

Koncertai įvyks penktadienį 23 val. (rugsėjo 28 d.) Šiauliuose, Teatro bufete, o šeštadienį (rugsėjo 29 d.) – Vilniuje, “BIX” bare 20 val.