„Jahcoozi“ mankštins kepenis vakarėlyje „Cake and Milk“

Po atlikėjo Snax pasirodymo nespėjus nudžiūti teigiamų interneto komentarų rašalui bei nutilti pasakojimams su pasiaikčiojimais, „Milk Bar“ gyvų pasirodymų serija „Cake and Milk“ penktadienį (lapkričio 2 d.) pristato antrąjį vakarėlį ir nemažiau įspūdingus jo svečius iš Berlyno – grupę „Jahcoozi“.

„Žiauriai šauni vieta“, – apie „Milk Bar“ po koncerto replikavo pirmojo „Cake And Milk“ solo uraganas Snax. Nei vienas pieno kokteilių megėjas jam neprieštaravo, tik bandė gražinti vis didesnius komplimentus.

Tuo tarpu antrojo „Cake and Milk“ svečiai „Jahcoozi“ komplimentus jau žarsto šakėmis. Svariausi jų pasigirdo iš šviesios atminties John Peelo, vertinusio tiek grupės talentą, tiek ekscentriškumą. Legendinis radijo laidų vedėjas grupę vadino pop ateitimi. Trio gerbėjų rate šiandien taip pat galima sveikintis su tokiais skirtingais atlikėjais kaip Kid 606, Ellen Allien ar Ewan Pearson.

Klubinėje Berlyno terpėje susiformavęs internacionalus kolektyvas iš šrilankietės Sashos Perera gimusios Londone, berlyniečio Robot Kocho ir žydo Oreno Gerlitzo per penkerius egzistavimo metus išrado universalų kepenis mankštinančios muzikos receptą. Šį mėnesį išėjęs grupės albumas „Blitz’n’Ass“ tik įrodė, jog ant punk-funk ir elektronikos pagrindo maišoma grupės neaprėpiamo stiliaus mikstūra yra pagaminta pagal tobulą įvairius stilius vienijančią formulę skirtą šokiui ir ne tik.

Kūrybos pakilime esantis trio, albume nevengia net karibišką ritmiką, ragga ar Majamio booty bass motyvus priversti sproginėti cheminėje sintezėje su elektronine muzika. Viskas pagardinama švelniais kaip tigrės Sashos Perera vokalais, kurie priverčia klausinėti ar vokalistės senelės nebuvo Grace Jones ir Nina Hagen. Nereikia pamiršti ir taiklių bei ciniškai angažuotų dainų žodžių ginančių gėjų teises, ar atakuojančių „moters lėlės“ įvaizdį.

Kad ir kaip plačią muzikinę kultūrą ir sielą turintis kolektvyas gerai skambėtų spaudos pranešime, jis dar geriau skamba ant scenos. Brutualus, tačiau ne bukas, seksualus ir kartu veržlus grupės sceninis skambesys užpildė grupės pasirodymų kalendorių net tolimai ateičiai. Gyvai Lietuvoje pristatyti naują albumą grupę pavyko prisivilitioti tik „egzotinės“ gerografinės padėties ir šilto bendravimo dėka.

Svečiams iš Berlyno gyvų atlikėjų kompaniją vakarėlyje „Cake and Milk“ palaikys lietuviškos scenos senbuviai „Dublicate“. Plokšteles suks Tomas Boo (Boogaloo) ir Saulty (Barbarella).

„Milk Bar“ desertai pradedami tiekti nuo 23 valandos.