John Peel Day Vilnius

2007 m spalio 11 dieną, ketvirtadienį Vilniaus klube „Tamsta“ jau trečiąjį kartą vyks gyvos muzikos koncertas skirtas atminti BBC radijo laidų vedėjui Johnui Peelui (tikr. Johnas Robertas Parkeris Ravenscroftas, 1939 – 2004), kuris iškėlė tokias grupes ir atlikėjus kaip Bobas Marley, The Clash, Joy Division, The Cure, The Smiths, Blur, PJ Harvey, Pulp, White Stripes… 90-ųjų pradžioje su BBC komanda Johnas Peelas lankėsi ir Vilniuje, užsuko į “M-1” studiją, , gėrė kavos kavinėje Stiklių g. kur Rolandas Puolis ir Dovydas Bluvšteinas jam padovanojo BIX plokštelę, kurią, kaip skelbia legenda jis su pasigardžiavimu pagrojo…


Senojo meistro jubiliejų savo koncertais pažymi pirmiausiai indie muzikos mėgėjai ir muzikantai visame pasaulyje. Šiais metais Johno Peelo vardu buvo pavadinta scena žymiajame Galstonbury festivalyje.

O Londono „Electric Proms“ festivalyje vyks specialus koncertas, kuriame dalyvaus pankroko ir new wave legenda Siouxsie Sioux iš „The Banshees“ irr Londono happy hardcore trupė „Agaskodo Teliverek“ ar psichodelinio roko atstovai iš Velso „Radio Luxembourg“. Juk tai Peelas mokėjo sumiksuoti Kylie su “Extreme Noise Terror”..

„John Peel Day Vilnius“ koncerte Tamstos klube pagrindinė vakaro žvaigždė bus Latvijos nepriklausomo roko legenda SATELLITES LV, kuri įsikūrė dar 1996 metais, o jos priekyje stovi broliai kompozitoriai ir atlikėjai Janis ir Edgars Žilde. Jie turi sukaupę milžinišką patirtį – nuo britpopo iki eksperimentinės muzikos bei kino filmų garso takelių.

Šį rudenį penketuko radijo singlai “Dienas Gaismas Detaļas” ir “Karavirini” ” yra grojami radijo stotyse, grupė apvažiavo visus pagrindinius vasaros festivalius, po kurių Rygos muzikos kritikai juos pavadino ne tik „Latvijos indie legendomis“, bet ir „geriausia grupe šiuo metu Latvijoje“ (© kaimynų kritikas Uldis Rudaks).

Iš Šiaurės gitarų miesto-kalvės po pertraukos (ir su naujomis dainomis) į sostinę atvarys BRAINERS kurių albumas „Disco Balls“ alternatyviosios muzikos apdovanojimuose „ALT 2006“ buvo išrinktas „Metų albumu“. Ir šiaip jie šaunūs bičai

O pirmieji koncerte gros metų rokenrolo debiutantai iš Vilniaus (tiksliau, Pilaitės :) UTOPIA, nes jų energingos muzikos dar negirdėjo daugelis klausytojų – o iškelti nežinomas grupes visada buvo Johno Peelo ir jo pasekėjų visame pasaulyje tikslas.