Ramybė Goes Indie: THE POISE RITE

Šį šeštadienį (gruodžio 1 d.), 20 val. Ramybės kultūros centras vėl trumpam grįžta į indie vėžias su grupė POISE RITE iš Didžiosios Britanijos.

Kolektyvo THE POISE RITE kuriamą atmosferą geriausiai apibūdina palyginimas su grupėmis BLACK REBEL MOTORCYCLE CLUB, PLACEBO, QUEENS OF THE STONE AGE ir INTERPOL.

Kalbama ne apie muzikos panašumus, bet apie to paties tipo jausmingumą. Jų dainos – kieti roko ritmai, apgaubti psichodelinių spalvų aura, lėtu tempu išsiskleidžiantys iš prieblandos. Pridėkime prie to poetiškus tekstus, parašytus su jausmu ir pripildytus egzistencialistinių refleksijų. Rezultatas – meistriškai sukurtos paprastos ir įtaigios gitarų kompozicijos su ypatingu žavesiu ir viltį žadinančiu garsu.

THE POISE RITE grojo gerai žinomose Jungtinės Karalystės scenose: The Astoria (Londonas), Hammersmith Palais, The Clapham Grand, Meanfiddler, Bull & Gate, Cargo, Buffalo Bar, Scala, Telegraph bei Fort Regent Džersyje. Taip pat surengė pasirodymus Lenkijoje. Šiuo metu grupė organizuoja turus Jungtinėje Karalystėje, Lenkijoje ir kitur.

Klausantis THE POISE RITE susidaro įspūdis, kad jie ko gero negalėtų užsiimti niekuo kitu išskyrus grojimą. Jų muzika patiks visiems stiprios boso linijos, protingų gitarų, ryškaus vokalo ir dominuojančių mušamųjų fanams.

„Ši grupė tikrai turi ateitį… Su ryškiu aštuntąjį dešimtmetį primenančiu vokalu ir garsiomis gergždžiančiomis gitaromis… Jie skamba beveik kaip „pasunkinti“ INTERPOL arba europietiški BLACK REBEL MOTORCYCLE CLUB… Tikras malonumas ir galingas puikus triukšmas.“ (www.subba-cultcha.com)

Dainos „Unaccustomed“ ir „Underground“ pasirodė naujausiame „Sound on Sound“ DVD.

Ramybės kultūos centras įsikūręs Palangoje, Vytauto g. 35.