YELLOW UMBRELLA – Little Planet

YELLOW UMBRELLA
Little Planet
Rain records / Pork Pie / Karrot Kommando

Grupė Yellow Umbrella iš Drezdeno (Vokietija) jau seniai pažymėta Europos ska muzikos žemėlapyje, tačiau vis nepasitaikė proga išgirsti jų pilno albumo. Kol atėjo šis momentas, grupė išleido jau 5-ąjį įrašą. Gėda, tačiau geriau vėliau nei niekada.

Visų pirma, dėmesį atkreipia gražus “Little Planet” viršelis – big up, jo autoriui Rusek, t’sakant. Mažojo princo planetas primenančiose dainų iliustracijose simpatiškas astronautas (žinoma, su geltonu lietsargiu) keliauja pas dar simpatiškesnę astronautę, liūdi dėl pasaulio neteisybės, lankosi pas Kapitalizmą, kosmolentėmis čiuožinėja Saturno žiedais, pučia “džointą”, mylisi nesvarumo būklėje.

Dar smagiau, jog gražiame įpakavime randu atitinkamas melodijas. Berlyno “K4 studio” (Beatsteaks, Seeed) įrašinėtas “Little Planet” atskleidžia grupės kūrybos ir grojimo patirtį bei naujausias idėjas. Yellow Umbrella pavyksta išvengti daugeliui Vokietijos ska grupių būdingo estrados ir aludžių estetikos su jos pompastika ir saldumu. Grupė išlaiko ska bangavimą tarp stiliaus šaknų ir aktualijų. Tuo ji primena tokias grupes kaip Eastern Standard Time, Hepcat, Engine54, Jazzbo ir kitas.

16 naujų “Little Planet” kompozicijų – naujas puslapis grupės istorijoje, kuriame garsų spektras platesnis nei įprasta. Be grupės lyderio ir dainininko Jens Strohschnieder , pasireiškia ir naujieji grupės nariai Alex Buck ir Bernard Lanis. Šalia tradicinių Yellow Umbrella hitų“Ma Belle”, “Allez Les Jaunes!” ir “Germaican” (su visur spėjančiu vokalistu Dr. Ring-Ding), skamba masyvios roots reggae dainos “New Time Warrior” ir “The World Is Not Fair”, atsipūtęs rocksteady “Wanderin’ On” ir “Since You’ve Been Gone”, instrumentalas „M“, už-dub-intas “The Lighthouse” ar akustinis “Burn”.

ORE vertina 8/10