“Made In Jamaica” – filmas apie dancehall kultūrą

Po nesenai pasirodžiusio “Dub Echoes“, spalio mėnesį Didžiojoje Britanijoje numatoma dar vieno filmo apie Jamaiką premjera. Šį kartą “Made In Jamaica” pavadintoje ekranizacijoje Jerome Laperrousaz tyrinėja dancehall kultūrą.

Vietoje to, kad apžvelgti visą regio ir dancehall istoriją, “Made In Jamaica” piešia galingą portretą žmonių, kurie prisidėjo prie praėjusios ir šiuolaikinės scenos bei nagrinėja Jamaikos muzikos ryšį su religija, seksu, lytimi, smurtu, vergavimu ir kolonizacija. O geriausiais filmo momentais laikomi neįtikėtini Elephant Man, Lady Saw, Capleton and Bounty Killer gyvi pasirodymai.

“Tai istorija apie tai, kaip vos 3 milijonus žmonių turinčios mažos salos tauta priėmė į save skausmą ir tas emocijas perteikė dainomis, kad rezonuotų savo patirtį visam pasauliui. Regis yra Jamaikos bliuzas: desperacijos ir vilties muzika, – rašoma oficialiame filmo puslapyje www.madeinjamaicamovie.com, – Iš regio kilęs dancehall sutraukia dideles minias visame pasaulyje. Tikrasis dancehall konceptas yra stipriai įtakotas religinių reikšmių. Kaip ir repo, taip ir dancehall žinia yra galinga ir atvira savo tekstais apie seksą, smurtą ir socialiniai aktyvius klausimus, ypač susijusius su moterų teisėmis.”

Apie 120 min. trukantis filmas po premjeros bus išleistas ir fiziniu formatu.