AGATA kviečia į Jaunųjų atlikėjų meistriškumo stovyklą

Atrankoje kviečiami dalyvauti visi kuriantys, dainuojantys ar muzikuojantys 15-20 metų amžiaus muzikos atlikėjai iš visos Lietuvos.

Jau trečius metus iš eilės rengiama stovykla šiemet vyks Trakuose 2010 m. rugpjūčio 1-7 dienomis. Lietuvos gretutinių teisių asociacija (AGATA) žada, jog stovyklos dalyvių lauks profesionalių muzikos atlikėjų vedamos muzikavimo pamokos, susitikimai su žinomais atlikėjais ir muzikos grupėmis, kūrybinės užduotys ir daug kitų naudingų dalykų. 2008-ųjų bei 2009-ųjų metų stovyklose jaunieji atlikėjai bendravo bei mokėsi kartu su Artūru Noviku, Steponu Januška, Andriumi Kulikausku, Veronika Povilioniene, Sauliumi Petreikiu ir kitais patyrusiais atlikėjais.

Stovykla bus nemokama, o joje dalyvauti bus pakviesti gabiausi ir labiausiai motyvuoti jaunieji atlikėjai. Visi norintys dalyvauti stovykloje iki 2010 m. gegužės 15 d. kviečiami užpildytas anketas, kurias galima rasti interneto svetainėje www.agata.lt. Stovyklos dalyviai bus atrinkti pagal šiose anketose pateiktą informaciją. Be to, šiemet pirmą kartą dalis jaunųjų atlikėjų bus pakviesti į perklausą, kuri padės įvertinti kandidatų muzikinį talentą ir pasirengimą.

Stovykloje bus skiriamas dėmesys ir jaunųjų atlikėjų švietimui. Atlikėjams reikalingi ne tik muzikiniai gabumai, bet ir tam tikros teisinės žinios bei vadybiniai sugebėjimai, todėl stovykloje bus rengiamos paskaitos apie atlikėjų teises, vyks susitikimai su žinomais muzikos prodiuseriais.

Lietuvos gretutinių teisių asociacija (AGATA) yra ne pelno organizacija, įgyvendinanti atlikėjų bei muzikos įrašų gamintojų teises. Šiuo metu asociacija vienija beveik 3000 Lietuvos atlikėjų ir visus aktyvius fonogramų gamintojus. Vykdydama Visuomenės švietimo programą, AGATA jau trečius metus rengia AGATA Jaunųjų atlikėjų meistriškumo stovyklą.