“Drop Dead” – muzikos ir vizualiųjų menų festivalis rugpjūtį Vilniuje

Turbūt niekam jau ne naujiena, kad šią vasarą Lietuvą pirmą kartą sudrebins pasaulinio garso menų ir muzikos festivalis “Drop Dead” (DDF). Rugpjūčio 18-22 dienomis vyksiantis renginys yra vienas iš ryškiausių alternatyvios muzikos festivalių, aprėpiantis mutant wave, post punk, art rock, electro, death disco, dance punk, no wave, NDW, experimental ir daugybę kitų scenų.

Sukluskite, šį kartą nauja info apie ARTillery – vizualiųjų menų programą. Kurios taikinys – Tu!

Pasak Polinos Yakovlevos, pagrindinės DDF organizatorės, festivalis yra ne tik didelis renginys, bet ir galimybė išmokti kažko naujo. Šitą galimybę suteiks kūrybinės dirbtuvės, meno parodos, diskusijos bei filmų peržiūros. „Festivalis yra ne tik kultūrinė šventė, bet ir galimybė susirinkti visiems vietiniams DIY idėjų palaikytojams. Mes norime, kad vietos aktyvistai, visi kiti besidomintys pasisemtų idėjų bei atrastų naujas priemones savo projektams įgyvendinti.“ – sako P. Yakovleva.

Le Dernier Cri (Paskutinis šauksmas) – rūsyje turi būti baugu.

Kultinio tarptautinio nepriklausomų leidėjų susivienijimo , pavadinimu Le Dernier Cri pristatymas Fluxus Ministerijos rūsyje . Šokiruojanti DIY grafika ir animacija.
Menininkai : Pakito Bolino , Léo Quievreux , Moulinex , Marie Pierre Bunuel, Blanquet , Andy Bouls , Caroline Sury , Yann Taileffer, Les frères Guedin , Matthias Lehmann (Prancūzija), Marcel Rujters (Olandija), Daisuke Ichiba , Ota Keiti (Japonija), Elina Merenmies , Matti Hagelberg , Katija Tukkiainen (Suomija), Atak (Danija), MS Bastian (Šveicarija), Mat Brinkman , Mike Diana (USA), Leif Goldberg (USA), Marco Corona (Italija) www.lederniercri.org

New Anatomy – komiksų paroda.

Menininkai: Maija Kurševa, Oskars Pavlovskis (Latvija), Antanas Dubra, Akvilė Misevičiūtė, Ai Mo, Eikantas Pakalka, Agnieszka Piksa (PL) Artūras Rožkovas, Karolis Strautniekas ir kt.
Vieta: Fluxus Ministerija , 3aukštas, ekspozicijų salė.

Taip pat ruošiamas ekspozicijų ir mini kūrybinių dirbtuvių, projektas, vyksiantis Vilniaus Dailės Akademijos grafikų ir skulptorių celėse.
Dalyviai: Mother Eleganza , Vytenis Baura , Augustas Bildauskas , Aistė Bilevičiūtė, Irina Makarova (USA), Jurga Sako, Natalie Shau, Anastasia Ugorskaya (USA), Mikalojus Vilutis, Tadas Šimkus, Kaitos Grupė, Mitsuo Shoji , Benas Staškauskas ir daug kt.

Bus ir 8mm kino fanų klubas, apie kurį daugiau informacijos bus vėliau.

Na, ir, žinoma, muzika!

Drop Dead feste pasirodė tokios new wave dievaitės kaip Lene Lovich bei Nina Hagen, post punk klasikai „UK Decay“, anarcho punk legendos „Rubella Ballet“, psychobilio atstovai „The Quakes“, neocabareto pradininkai „Sex Gang Children“, Niujorko gypsy punk atstovai „World Inferno Friendship Society“, deathrock revival grandai „Cinema Strange“, disco/minimal atstovai „Sixteens“, „Die Perlen“ ir daugybė kitų.

Šiuo metu patvirtintų grupių sąrašas:

ZOUNDS (UK)
Sex Gang Children (UK) – full original line up
Specimen (UK )- full original line up
Stereo total (Germany/France)
13th moon (Japan)
Agent Side Grinder (Sweden)
Grotesque Sexuality (Russia)
Scofferlane (Russia)
Vilkduja (Lithuania)
Phoenix Catscratch (Greece)
ANIAETLEPROGRAMMEUR (France/Germany)
Birth! (USA)
JACQUY BITCH i(France)
Noisy Pig (Germany)
Gertrud Stein (Switzerland)
Noblesse Oblige (France/Germany)
The Last Days of Jesus (Slovakia)
Inca Babies (UK)
Cristal Palace (France)
Genetiks (Germany)
Castrati (France)
The Crazed (Greece)
The Gaa Gaas (UK)
The Proof (Poland)
Petra Flurr (Germany)
NAD MIKA (Germany)
Loto Ball (USA)
Miguel And The Living Dead (Poland)
Nurvuss (USA/UK)
Velvet Condom (Germany)
ir kt.

www.dropdeadfestival.com