Hyperdub rudeniui ruošia net du debiutinius albumus

Nuo savo atsiradimo 2004 m. iki šiol subtilias bass vibracijas skleidžianti leidykla Hyperdub ateinantį rudenį ruošiasi net dviejų atlikėjų debiutiniams albumams.

2005 m. čia su pačiu pirmu savo įrašu kūrybiniame kelyje ir apskritai pačiame leible sužibėjo Burial, vėliau išleido ir du savo ilgagrojus Burial bei Untrue.

Debiutine erdve Hyperdub taps ir dar dviejų vardų – Darkstar ir Terror Danjah – albumams. Pirmasis, kuriame dirba James Young ir Aiden Whalley duetas, jau prieš porą metų čia išleido plokštelę “Need You / Squeeze My Lime”, o dar po vienerių – “Aidy’s Girl Is A Computer”.

http://www.youtube.com/watch?v=qlPCEuNUxYw

Abu leidiniai pristatė juos kaip puikius kompozitorius ir ūžiančių sintezatorių dronų meistrus. Visa tai išlieka visai neužilgo pasirodysiančiame albume North, tik nuo tada prie dueto prisijungė ir dainininkas James Butter. Būsimasis darbas apibūdinamas kaip elegantiškas, downbeat stiliaus, kartais melancholiškas ir niūrus, kartais optimistiškas, nustebinsiantis kiekvieną ir idealiai tiksiantis trumpoms dienoms ir ilgoms naktims.

Terror Danjah prie Hyperdub šeimos prisijungė tik šiais metais su “Acid / ProPlus” ir “Bruzin VIP / Hysteria” įrašais. Jo debiutiniame ir pakankamai diversiškame albume Undeniable, pasirodysiančiame lapkričio mėnesį, net pusė kūrinių yra vokalinių, kuriuos įdainavo krūva tokių kietų dainininkų kaip D Double E, Bruza, Mz Bratt, Griminal, Ragga Twins, Mc Skibadde, Shabba D bei naujokai Dream Mclean ir Lauren Mason.

www.hyperdub.net