Varėnoje – šiuolaikinio meno festivalis „Verpetai“

Septintus metus iš eilės Varėnos miesto kultūros centre rengiamas festivalis „Verpetai“ pagaliau virs tikru šiuolaikinio meno festivaliu. Paskutinį rudens savaitgalį, lapkričio 25-27 d. vyksiantis renginys savo programoje pristatys šiuolaikinį teatrą, šokio spektaklius, eksperimentinę parodą, kiną, o festivalio kulminacija taps „Verpetus“ išgarsinęs alternatyvios muzikos koncertas su italų neo-cabaret muzikos žvaigždėmis Spiritual Front bei įvairiomis lietuvių grupėmis.

Festivalį atidarys jaunų kūrėjų meno projektas – paroda „VAKuUMAS“, bandysiantis įtraukti žiūrovus į eksperimentus ir apčiuopti meno ribas. Tą patį vakarą bus demonstruojamas filmas „Atsisveikinimas (Laimingo žmogaus istorija)“, po kurio visi bus pakviesti pokalbiui su režisieriumi ir scenarijaus autoriumi Tomu Donela.

Sekančios dienos, penktadienio programoje – jau daugelį sužavėti spėjęs bendras Ispanijos teatrų „Manantiales“ ir „Tranvia“ bei Kauno šokio teatro „Aura“ spektaklis „Atvirų akių panoramos“, įkvėptas dviejų menininkų, Jono Meko ir Federiko Garcia Lorkos istorijų.

Susidomėjusieji šiuolaikiniu šokiu galės apsilankyti šeštadienį šokio pedagogės Ievos Ginkevičiūtės vedamose judesio dirbtuvėse, kur bus galima pažinti kitokį judėjimo būdą – techniką floor work bei originalias improvizacijos galimybes.

Šeštadienio vakarą numatomas ir pagrindinis festivalio akcentas – gyvo garso koncertas, kuriame ryškiausiai sužibėti turėtų italų grupė Spiritual Front. Savo programas pristatys taip pat tokios grupės bei atlikėjai kaip Vilkduja, Siela, Nefes bei Donis, kuris beje, scenoje pasirodys gyvai ne tik su žymia dainininke Rasa Serra, bet ir gausiu būriu kviestinių muzikantų.

Po koncerto žiūrovai bus pakviesti linksmintis iki paryčių su didžėjų Neofolk bei Smetona komanda.

Festivalio bilietus platina “Tiketa” ir Varėnos kultūros centras.