Deadbeat atidaro savo leidyklą BLKRTZ, kur išleis ir savo naują albumą

Jau dvyliką metų po Deadbeat vardu kanadietis Scott Monteith kuria visa traiškančius gilius dub derinius, kurie išliko tokie pat stabilūs nuo tada, kai jis pirmą kartą surengė savo pasirodymą gatvėje, vykusį kaip dalis programos dar tada tik prasidėjusio “Mutek” festivalio. Tačiau tiek užaugus pastarajam renginiui, tiek apskritai besikeičiant aplinkai, rimtesnių darbų nusprendė imtis ir Deadbeat, įkūręs naują leidyklą BLKRTZ, kurioje pirmas įrašas bus pačio įkūrėjo albumas Drawn & Quartered.

Anot S. Monteith, naujasis sumanymas tiesiogiai siejamas su Stefan Betke aka Pole prieš gerą dešimtmetį įkurtos ~scape leidyklos užsidarymu. Pastarojoje savo muziką leidosi pats Deadbeat, Jan Jelinek, John Tejada ir kiti atlikėjai.

“Nors su ~scape nedirbau jau keletą metų, visada juos laikiau ypatinga vieta, tinkama tam tikrai mano kūrybai. Barbara ir Stefan labai smarkiai dirbo per tuos metus pristatinėdami pakankamai marginalų turinį bei labai padėjo tiek man, tiek kitiems atlikėjams, kurie be jų pagalbos nebūtų išsivertę,- pasakojo Scott, – Nors artimiausiu metu ir būsiu labai užsiėmęs savo naujuoju įrašu, tikiuosi, jog BLKRTZ galės panašiai pasitarnauti tokiais tikslais artmiausiais metais.”

Prie S. Monteith pirmojo leidinio šioje leidykloje padės ir pasaulyje žinomas video menininkas Lillevan, prisidėsiantis kuriant atlikėjo audiovizualinį pasirodymą, kuris, kaip teigiama pranešime spaudai, nebus panašus į nieką kitą, sukurta pastaruoju metu.

Albumas Drawn and Quartered pasirodys su BLKRTZ ženklu birželio pabaigoje. Pasauline jo distribucija užsiims vokiečių leidykla Kompakt.

www.myspace.com/deadbeatcomputermusic