Festivalis “Sūpynės” šiemet pasisupti kvies birželio 17-19 d.

Tvirta ir viena laukiamiausių vasaros tradicijų tapęs šeštus metus rengiamas elektroninės muzikos festivalis “Sūpynės” skelbia pirmus programos atlikėjus. Nors bilietai jau prekyboje, kur tiksliai birželio 17-19 d. teks baladotis kol kas nėra aišku.

Iki šiol įvairiausiose vietose – Molėtų miškuose, Švenčionių ir Anykščių apylinkėse – vykęs festivalis ne kartą nustebino ir paliko pačius geriausius įspūdžius, vis dar aidinčius tarp medžių minimal, techno, dub, idm, triphop, house garsais.

Bene labiausiai visi laukia užsienio svečių vardų, kurių pirmuosius du organizatoriai nieko nelaukdami ir atskleisdžia. Penktadienio naktį “Sūpynėse” pasirodys projekto Fuckpony narys, Berlyne gyvenantis amerikietis Jay Haze, dirbantis su Vokietijos BPitch Control, Get Physical Music ir Cocoon Recordings leidyklomis bei ne per seniausiai išleidęs albumą Love=Evolution, o į Lietuvą atskrisiantis tiesiai iš festivalio “Sonar”.

Eksperimentinę garsų dalį atstovaus ir scenoje gyvą pasirodymą surengs suomis Teeth (dar žinomas ir kaip atlikėjas MattiP), naujas madas diktuojančioje britų dubstep/garage leidykloje 502 Recordings jau išleidęs plokštelę ir ten pat laukiantis pasirodant viso albumo. Daugiau apie šį atlikėja – Pitchfork interviu.

Atidžiai sostinėje sekantys minimal.lt pirmadieninius renginius “minimal mondays” jau galėjo nuspėti kas iš lietuvių šiame renginyje pristatys savo programą. Sąrašą pradeda vienas svarbiausių 2010-ųjų lietuviškos elektroninės muzikos vardų Brokenchord, traškančių svajonių autoriai Mmpsuf su dainininke Egle Sirvydyte priešakyje, gyvai savo pirmąjį albumą pristatysiantis jauniausias minimal.lt komandos narys Calli ir Two Lone Swordsmen leidykloje Control Tower išsileidęs lietuvaitis Moon Disco.

Didžėjų parado pirmose eilėse: laužyto ritmo tėvas Intakz, nenuilstantis Partyzanų vedlys Mantas T., retai Lietuvoje pasirodantis moteriškos scenos perlas Ana iš One Ear Stereo, net išrankiausius lankytojų skonį patenkinsiantis ekscentriškasis talentas iš Panevėžio S13. Taipogi scenoje pasirodys ir visi grojantys festivalio organizatorių minimal.lt kolektyvo nariai.

Pirmieji pigesni bilietai jau parduodami “Bilietų pasaulis” kasose ir internetu.

Tolimesnę informaciją sekite minimal.lt Facebook puslapyje.