Berlyne pristatytas Ingos Likšaitės, Kenneth Flak ir Külli Roosna bendras performansas

Gegužės 26 dieną, ketvirtadienį tekstilininkės Ingos Likšaitės ir choreografų Kenneth Flak, Külli Roosna bendras performansas „Eskizas“ (angl. Chalk Out) buvo pristatytas galerijoje IAC-Berlin, Berlyne.

„Eskizas“ tai paruošiamasis projektas, performanso juodraštis ir kartu kūrybinio proceso iliustracija, kurioje atsispindi menininkų kelių mėnesių virtualus kūrybinis bendradarbiavimas. Šiame projekte menininkai kalba apie laiką, judesio ir vaizdo santykį.
 
Lietuvė Inga Likšaitė, norvegas Kenneth Flak ir jo kolegė choreografė Külli Roosna susipažino „Judančios tekstilės“ programoje, inicijuotoje Tarptautinio šokio festivalio AURA ir Kauno bienalės TEKSTILĖ. „Judančios tekstilės“ programa – tai tarpdisciplininis menininkų bendradarbiavimo projektas, kuriame jungiamas šiuolaikinis vaizduojamasis ir judesio menas. Naudodamiesi šiuolaikinėmis bendravimo priemonėmis ir dviejų rezidencijų metu menininkai išgrynina ir paruošia pasirodymą, kuriame įvairiais būdais jungiama skirtingų meno sričių profesinė patirtis.
 
„Judančios tekstilės“ programa bus parodyta Kauno bienalės TEKSTILĖ ir Tarptautinio šokio festivalio AURA metu, abu šie renginiai ir programa „Judanti tekstilė“ Kaune prasidės šių metų rugsėjo 22 d.

Inga Likšaitė (Lietuva / Vokietija) – tekstilės menininkė. Dažnai bendradarbiauja su kitų sričių menininkais, kurdama tekstilės judesio video instaliacijas, bendrus performatyvius projektus. Iš technologinės perspektyvos – Inga darbuose nagrinėja senosios (tradicinės) ir naujosios (skaitmeninės) tekstilės santykį. Jos darbuose dažnas postmodernus savo ir kitų kultūros darbų citavimas. Inga yra daugybės personalinių parodų autorė, „Siūlės meno“ pirmojo prizo, įsteigto pasaulinės Siuvinėtojų gildijos Birmingheme, laimėtoja, Lietuvos Kultūros ministerijos stipendijos laimėtoja.
 
Kenneth Flak (Norvegija) – šokėjas ir choreografas taip pat kuriantis muziką savo ir kitų choreografų pasirodymams. Dirbo su tokiais choreografais ir kompanijomis kaip André Gingras, Dansdesign, Preeti Vasudevan  ir Richard Siegal. Yra Bessie konkurso Niujorke laureatas, taip pat nominuotas BNG apdovanojimui Amsterdame.
 
Külli Roosna (Estija) – šokėja, choreografė, pedagogė. Su choreografu Dylan Newcomb dirbusi keliuose šokio tyrimų projektuose, kuriuose nagrinėjamas šokio ir spiralinės dinamikos teorijos ryšys. Dirbo su Aida Redza, Amy Raymond, Ezequiel Sanucci. Šiuo metu kartu su Kenneth Flak kuria ir palaiko Kompanii Kuri Koer.
 

Daugiau informacijos: www.dancefestival.lt, www.bienale.lt
Menininkų puslapiai: www.liksaite.com, www.kennethflak.com, www.kulliroosna.com