Spalį „Meno duobėje“ atidaromas „Kūrybiškumo kioskas“

Spalio mėnesį VšĮ “Meno duobė” įgyvendins naują projektą, skirtą populiarinti kūrybines industrijas Lietuvoje bei suteikti jauniems kūrėjams daugiau galimybių būti pastebėtiems ir įvertintiems visoje Europoje. Lietuva kaip ir kitos Rytų Europos valstybės pasižymi tuo, jog kūrybinės industrijos čia yra dar nauja silpnai išsivysčiusi sritis, o kūrybingam jaunimui vis dar labai sudėtinga skleisti savo idėjas, populiarinti kūrybą bei pasiekti savo tikslinę rinką.

Projekto metu penkiuose Lietuvos miestuose (Vilnius, Kaunas, Klaipėda, Šiauliai ir Telšiai) bus įkurti vieną dieną veikiantys „Kūrybiškumo kioskai“, kuriuose kūrybiškas jaunimas galės pristatyti “Meno duobės” komandai savo sukurtas su šiuolaikiniu menu ir kultūra susijusias idėjas (muzikinius video klipus, video projektus, muzikinius kūrinius, kūrybinio verslo sumanymus, organizuotus renginius, dizaino kūrinius, tapybos paveikslus, sukurtus video žaidimus, meninių fotografijų serijas, spektaklius, architektūrinio pastato idėjas ar unikalių rankdarbių pavyzdžius ir t.t.). Pagrindinis reikalavimas pristatant savo idėją ar produktą yra kūrybiškumas.

Atrinktų idėjų ir kūrinių autoriams bus pasiūlyta pristatyti savo kūrybiškus projektus platesnei auditorijai rengiant interviu apie kūrybos procesą bei fotosesiją su autoriumi jo darbo aplinkoje (meno studijoje, mokykloje,
universiteto auditorijoje, namie). Šie interviu kartu su vizualiąja medžiaga bus talpinami naujai įkurtame internetiniame puslapyje, kuriame šie straipsniai pasirodys lietuvių ir anglų kalbomis, suteikdami galimybę kūrybiškiems žmonėms pasiekti ne tik platesnę Lietuvos auditoriją, bet ir informuoti Europos kūrėjus apie Lietuvoje vykstančias kūrybines praktikas.

Siekiama, jog šis puslapis taptų tiltu tarp Rytų ir Vakarų Europos bei Rytų Europos jaunimo klasteriu, kur jie galėtų skleisti savo kūrybiškus projektus, rasti bendraminčių bei rėmėjų. Puslapyje taip pat bus paskelbti visų „Kūrybiškumo kioske“ apsilankiusių asmenybių darbų pavyzdžiai su trumpais aprašymais ir
asmenine nuotrauka.

Norintiems dalyvauti projekte registruotis reikėtų meno.duobe@gmail.com
nurodant miestą, kuriame norėtumėte atvykti į pokalbį.