Kaune – architektūrinės naujųjų medijų Loop.pH dirbtuvės

Spalio 3–7 d. Kaune kūrybines dirbtuves “ArchiLace – Space Crafting” ves Rachel Wingfield ir Mathias Gmachl (JK). Dirbtuvės rengiamos Kauno bienalės TEKSTILĖ’11.

Rachel Wingfield ir Mathias Gmachl yra londoniečiai iš meno ir dizaino studijos Loop.pH. Šios studijos tikslas pergalvoti kasdienį gyvenimą mieste.

Jų kūriniai smelkiasi į miesto erdves, kurios nekontroliuojamos institucinių barjerų ar įstatymų. Naudodami priemones medijuojančias tarp skaitmeninių ir biologinių, jie kuria dizaino objektus mieste, skirtus pačiam miestui ir jo gyventojams.

Kas yra ArchiLace? Tai eksperimentinis būdas kurti architektūrinę erdvę. Kolektyviniame ArchiLace kūrybos procese svarbu ekologija, vietiniai įgūdžiai, čia ir dabar prieinami ištekliai. Čia jungiamos naujosios medžiagos su tradicinėmis tekstilės technikomis. Siekiama sukonstruoti save palaikantį geometriškai išvystytą tekstilinį paviršių, kurio sukūrimas nereikalautų sudėtingų technologijų.

Kaip tai atrodo?

Sonumbra @ Design and the Elastic Mind from Loop.pH on Vimeo.

Norite registruotis į dirbtuves? Į info@kaunas.biennial.lt parašykite vardą, pavardę, trumpą prisistatymą. Nedelskite, nes vietų skaičius ribotas.

www.bienale.lt
loop.ph