Future Shorts @ LOFTAS – to dar nebuvo?

O jeigu kas nors atrinktų krūvą įmantrių filmų, tada dar pasaulyje pripažintos komisijos išskirtų kelis pačius verčiausius, juos apdovanotų ir parodytų tau? Džiaugiasi širdis! Betgi dar ne viskas – spėtum palinguoti grojant įdomioms gyvoms grupėms, o vėliau pasidraskytum iki ryto plokšteles besukant pasikausčiusiems DJ. Skamba pernelyg gerai, bet pirmą žiemos penktadienį taip ir nutiks LOFTE. Juk pasiilgai kažko šviežio ir naujo, taigi štai tau vaizdo ir garso vakarėlis be įsipareigojimų, snūduriavimo ar vemt verčiančių šablonų.

Kas yra FUTURE SHORTS: o tai yra didžiausias pasaulyje naujos kartos trumpametražių filmų festivalis, vykstantis daugiau nei penkiasdešimtyje miestų septyniolikoje šalių, prie kurių šiais metais prisijungia ir Lietuva. Už tai galime dėkoti Viešpačiui Dievui ir prodiuserinės kompanijos Iron Cat gaujai. Filmai – tik su apdovanojimais iš garsiųjų statulėlių liejyklų – Oskarų, Sundance, Berlinale ir kitų tau galbūt nereikšmingų, o kinošnikams iki skausmo pažįstamų.

Kas matysis:
-BAFTA geriausias trumpas animacinis filmas ir SXSW specialaus žiuri prizo laimėtojas – The Eagleman Stag (2010, Didžioji Britanija, rež. Michael Please)

-OSCAR laimėtojas tumpametražių filmų kategorijoje – God Of Love (2010, JAV, rež. Luke Matheny)

-SUNDANCE geriausias tarptautinis trumpametražis filmas – Deeper Than Yesterday (2010, Australija, rež. Ariel Kleiman)

-BERLINALE auksinio lokio laimėtojas – Incident By A Bank (2009, Švedija, rež. Ruben Ostlund)

-ANNECY INTERNATIONAL ANIMATION FESTIVAL publikos apdovanojimas – Luminaris ( 2011, Argentina, rež. Juan Pablo Zaramella)

-TAMPERE FILM FESTIVAL geriausia animacija – The External World (2010, Vokietija, rež. David O’Reilly)

Kas girdėsis:
linksmumu kaukiantys BEKEŠO VILKAI

“romantiškas synth-pop projektas” FORGET-ME-NOTS

gospelizuojanti ir rokerizuojanti grupė GARBANOTAS BOSISTAS

kobras saksofonu viliojantis SAXTONE

Karolis Ramoška (Opus 3)

S3 (Synergy Sound System)

Kommander64

Viskas jau padaryta. Tau beliko labai nedaug – tik ateiti gruodžio 2d., penktadienį, 20val. į LOFTĄ (Švitrigailos 29, sostinė).

Už išankstinius bilietus reikalaujama 18-os litų, už priedurinius – 20.

Jei prireiks daugiau info arba tiki tik tuo, kas yra feizbuke – žvalgykis čia