Amerikiečiai „Russian Circles“ pirmą kartą gros Lietuvoje



Balandžio 11 d. Vilniuje, klube „Propaganda“, melomanų laukia tikra gurmaniška puota ausims. Pirmą kartą Lietuvoje viešės Čikagoje susiformavusi, tarp post-rock ir post-metal muzikos stilių balansuojanti amerikiečių trijulė „Russian Circles“. Visai neseniai grupė išleido naujausią, jau ketvirtą, savo studijinį albumą „Empros“, pristatė jį gimtinėje, o dabar kaupia jėgas pristatymui Europoje. Viena iš turo stotelių numatyta ir Vilniuje. Tai reta galimybė išvysti vienos iš žymiausių pasaulyje instrumentinio roko grupių pasirodymą Lietuvoje.



„Russian Circles“ savo veiklą pradėjo dar 2004 m., kada iširo grupė „Dakota/Dakota“, ir gitaristas Mike Sullivan bei bosistas Colin DeKuiper nutarė kurti kažką naujo. Jie greitai rado būgnininką Dave Turncrantz, iki tol priklausiusį energingą roką grojančiam trio „Riddle of Steel“. Dar tais pačiais metais kolektyvas įrašė ir savo jėgomis išleido didžiulio klausytojų susidomėjimo sulaukusį keturių kūrinių EP, kuris nurodė grupės muzikinę kryptį – instrumentinis progresyvus trijų profesionalių muzikantų grojamas metalizuotas rokas. Po trejų metų grupės ir bosisto C. DeKuiper keliai išsiskyrė, bet tai nenutraukė „Russian Circles“ egzistavimo. Netrukus prie jų prisijungė patyręs bosistas Brian Cook, anksčiau grojęs legendinėse JAV grupėse „Botch“ ir „These Arms Are Snakes“.



Klausantis grupės įrašų, sunku patikėti, kad groja tik trys muzikantai. Švelnius ir melodingus gitarų garsus greitai keičia sunkūs ir metalizuoti rifai, galingi būgnų dūžiai. „Russian Circles“ koncertai kupini muzikinio šėlsmo ir ypatingi tuo, kad trijų profesionalių muzikantų grupė sugeba ne tik pakartoti įrašuose skambančius pasažus, bet juos išplėsti iki kvapą gniaužiančių improvizacijų. Nenuostabu, kad amerikiečiai per beveik aštuonerius gyvavimo metus spėjo sugroti daugybę koncertų, turavo su tokiomis grupėmis kaip „Mono“, „Pelican“, „Red Sparowes“, „Tool“ ir kitais pasaulyje pripažintais kolektyvais.

Tad jau šį pavasarį, balandžio 11 d., progresyvios, energingos muzikos gerbėjai ir visi norintys pamatyti neeilinės grupės pasirodymą rinksis klube „Propaganda“. Nusivilti tikrai neteks – „Russian Circles“ vardas žada gero, profesionalaus ir metalizuoto post-rock dozę!


Daugiau informacijos: www.charivari.lt/04-11