Muzikos festivalis „Speigas” – witch house ir post-industrial muzikos energija senojoje Vilniaus elektrinėje

Vasario 11 – osios vakarą renginių organizatoriai Agharta ir Sha: TRI :Ah kviečia į elektroninės muzikos festivalį „Speigas”, kuris vyks Energetikos ir technikos muziejuje, įsikūrusiame pirmojoje miesto elektrinėje. Pasak Aghartos vadovo Armanto Gečiausko, „SPEIGO erdvė – patraukli vieta Vilniaus publikai, kurioje masyvūs vamzdynai rezonuoja su stipria muzika. Tai puikiai atspindi post industrinio, elektroninės muzikos festivalio koncepciją.“

Tai – jau trečiasis festivalis, šiemet lankytojams siūlantis ypač įvairią programą. Dviejose scenose gros įdomiausi Lietuvos, Didžiosios Britanijos, Vokietijos, Prancūzijos, Rusijos ir Estijos elektroninės muzikos kūrėjai. Vieni laukiamiausių atlikėjų festivalyje – witch house kolektyvas CRIM3S, dažnai vadinamas karščiausia šių metų Londono undergroundo grupe. Taip pat witch house scenoje pasirodys paryžietis JONNY TEARDROP, estų ir rusų projektas KILLORGIVEUP bei lietuviai LAVA LARVA.

INDUSTRIJOS scena sujungia išskirtiniausius Lietuvos kūrėjus ir daugiau nei du dešimtmečius gyvuojantį Vokietijos projektą FEINE TRINKERS BEI PINKELS DAHEIM, prisidėjusį prie drone muzikos ištakų. Jo įkūrėjas Jürgen Eberhard taip pat yra grojęs garsiąjame Troum. Projekto GIRNŲ GIESMĖS autorius jau 15 metų savo kūryboje baltišką pasaulėžiūrą derina su drone, ambient garsais ir psichodeliniais tonais. Jis yra laikomas lietuviškos post-industrial muzikos pionieriumi. Taip pat festivalyje pasirodys vienas ryškiausių Vilniaus ritual industrial kūrėjų – OORCHACH bei du nauji lietuvių projektai – LAPOT ir SKELDOS.

Witch housas yra nauja kryptis tiek SPEIGUI, tiek daugeliui klausytojų. „Idėja viename festivalyje talpinti du muzikos žanrus yra tendencinga tam, kas vyksta užsienyje, kur intensyviai maišosi ne tik muzikos stiliai, bet ir jiems priskiriamos kultūros. Vienas iš to pavyzdžių ir būtų witch houso scena”, – teigia vienas iš festivalio organizatorių Vaidotas Ambrozaitis.

Festivalis tęsis sostinės klube „Gorky”, kuriame rytą padės pasitikti vietiniai DJ ir užsienio svečiai.

„Speigas” yra statiškas, bet tuo pačiu ir intensyvus gamtos reiškinys. Festivalio muzika – tai speigo jėgos transformacija į garsą. Laikas, garsas ir, be abejo, erdvė yra trys dėmenys, kurie sudaro unikalų SPEIGO reiškinį Vilniaus kultūriniame gyvenime.







Programa

:: INDUSTRIAL :: FROST scena

F.T.B.P.D. (Drone records, Vokietija)
www.myspace.com/feinetrinkersbeipinkelsdaheim
GIRNŲ GIESMĖS (Vilnius)
www.myspace.com/girnugiesmes
OORCHACH (Vilnius)
soundcloud.com/oorchach
SKELDOS (Vilnius)
www.skeldos.lt
LAPOT (Kaunas/ Vilnius)

:: WITCH HOUSE :: MAJIK scena

CRIM3S (Didžioji Britanija)
soundcloud.com/crim3s
JONNY TEARDROP (Prancūzija)
soundcloud.com/jonnyteardrop
KILLORGIVEUP (Estija)
killorgiveup.bandcamp.com
LAVA LARVA (Vilnius)
soundcloud.com/lava-larva

VILNIUS
Vasario 11 d. šeštadienis
Energetikos ir technikos muziejus (Rinktinės g. 2, Vilnius)
Durys: 19:30, pradžia: 20:00
Kaina: 30 Lt (20 Lt su studento pažymėjimu)
Dūzgia: „Gorky” baras su DJs’
Festivalio gėrimai ir užkandžiai iš „Alaus namų“

www.facebook.com/events/165906413515972/
Promo video: Renginys” target=”_blank”>vimeo.com/34974080″>Renginys FB

ORGANIZUOJA:
Agharta
arma.lt
Sha : TRI : Ah
www.facebook.com/shatrija
Energetikos ir technikos muziejus
technikosmuziejus.lt/muziejus
Virtualus turas po muziejų: technikosmuziejus.lt/Virtualus_turas/vturas.html
„Gorky” baras: www.facebook.com/„Gorky”barclub