“Tallinn Music Week” gausioje programoje – ir Markas Palubenka

Šiek tiek daugiau nei už mėnesio, kovo 29 d. Taline prasidės tris dienas ir naktis truksiantis “Tallinn Music Week” (TMW) – didžiausias muzikos talentų festivalis Baltijos šalyse. Tarp 183 grupių ir atlikėjų iš 13 šalių šiemet bus galima išgirsti ir du Lietuvos atstovus – anksčiau paskelbtos Alinos Orlovos pasirodys ir daininkas bei muzikantas Markas Palubenka.

Pagrindinė festivalio programa prasidės kovo 29-osios vakare, koncertų salėje “Rock Cafe” su Iiris”, kuri pristatys savo debiutinį albumą ir dalinsis sceną su specialiais svečiais, suomių grupe Rubik.

Viso šiemet buvo patvirtinti net 33 atlikėjai iš 12 svečių šalių, tarp kurių – gerai žinoma švedų grupė Husky Rescue, suomių duetas Jaakko & Jay, The New Tigers ir Zebra and Snake, Rusijos alternatyvaus roko kolektyvas Motorama, britų solistas ir prodiuseris Napoleon IIIrd, austrų indie folk grupė Diver ir kiti.

Lietuvos sceną šį kartą atstovaus latvių festivalio “Positivus” pristatoma daininkė Alina Orlova ir 2011-aisiais sužibėjęs bei daugelį sužavėjęs dainininkas ir muzikantas Markas Palubenka

Be abejo, daugiausiai bus galima išgirsti estų atlikėjų, kurie apims labai platų muzikinį spektrą: nuo naujausios pop dievaitės Liis Lemsalu iki grindcore humoristų Goresoerd. Taip pat scenoje pasirodys gerai žinomas atlikėjas Vaiko Eplik, deep house kolektyvo Rulers of the Deep lyderis, pop roko grupė Bedwetters, rokabilio asai Boogie Company, pianistas ir kompozitorius Rein Rannap, folko daininkė ir dainų autorė Mari Kalkun, ironiška pop grupė HU?.

Norintys susipažinti su pogrindžio scena turėtų atkreipti dėmesį į dar nuo 1990-ųjų gyvuojančių noise stiliaus legendų ÖÄK, neseniai naują albumą išleidusių Shelton San, sėkmingai Europoje koncertuojančių Talbot, indie roko vetaranų iš miesto Paide Ans. Andur, avangardinio metalo konceptualistų Neoandertals, house muzikos guru Ajukaja.

Netrūks ir naujosios kartos atlikėjų, kuriančių elektroninę muziką. Tai neseniai įvykusioje lietuviškoje muzikos konferencijoje “Baltijos elektronika” apsilankęs Sander Mölder, super grupė OYT, konkurso Noortebänd nugalėtojai Sibyl Vane ir kiti.

Iš Estijos kompozitorių bus pristatyti Mirjam Tally ir Tatjana Kozolova, iš klasikinės muzikos atlikėjų – Helen Lokuta, Age Juurikas bei daugelis kitų.

Šį kartą TMW bus gausu ir leidyklų bei festivalių, kuruojančių atskiras scenas. Daugelis festivalių su savo programomis jau tapo renginio klasika: džiazą pristatantis “Jazzkaar” ir folką propaguojantis “Viljandi Folk” kvies į “NO99” teatrą, roko festivalis “Hard Rock Laager” siautės klube “Tapper”; koncertų salėje “Von Krahl theatre” su sunkiąją muzika supažindins “Hea Uus Heli”, o roko pažibas pristatys “Rabarock”; “Rock Cafe” taip pat bus verta dėmesio su savo pop ir roko programomis bei dvejomis sausakimšomis salėmis.

Elektroninė muzika ir hiphopas bus pristatoma klube “Korter”. Koncertų turas “Odessa Pop” kartu su Didžiosios Britanijos įrašų leidykle Brainlove pristatys savo pasirinktus atlikėjus kino teatre “Sõprus”. Taip pat į festivalio programą įtrauktos dar dvi naujos vietos – “KultuuriKatel” ir klubas “Studio” Sauna gatvėje.

Didžiausias muzikos portalas “Rada7.ee” pasiūlys pasiklausyti savo parinktų atlikėjų populiariame mini klube “Hoov”. Bare “Kodu” triukšmą kels vakarėlių serija “Suusabaasis”. Pirmą kartą didžiausias Baltijos muzikos festivalis “Positivus” pristatys vieną iš TMW scenų.

“Tallinn Music Week 2012” vyks kovo 29-31 d. Ketvirtą kartą organizuojamo muzikos industrijos konferencijos ir Estijos muzikos pristatymo festivalio tikslas yra supažindinti publiką su pačiais įdomiausiais dabartinės scenos atstovais, padėti stipriausiems atlikėjams užmegzti ryšius su tarptautiniu muzikos verslu ir žiniasklaida bei suteikti daugiau galimybių vietiniams muzikos verslininkams praplėsti savo veiklą į užsienio rinką. Konferencijos vyks kovo 30 ir 31 dienomis viešbučio “Nordic Hotel Forum” konferencijų salėje bendradarbiaujant su Estijos muzikos vystymo centru.

Pagrdindiniai festivalio rėmėjai: viešbutis “Nordic Hotel Forum” ir “Skype”; rėmėjai ir partneriai: LHV, “Tuborg Music”, Estonian Air, Tallink, Hansabuss, Viru Keskus, Anne & Stiil, Postimees, ERR, Garage48, Velvet, Aku Collective, Eventech, RGB, Tolm Stuudio, Estonian Music Development Centre, EAS, the Ministry of Culture, Tallinn Culture and Heritage Department, Kultuurkapital, Tallinna Ettevõtlusamet, Briti Nõukogu.

Išankstiniai bilietai: >>

Daugiau informacijos:
www.tallinnmusicweek.ee
www.facebook.com/tallinnmusicweek
info@tallinnmusicweek.ee